PROJEKT INNOVATION HUB

Pokrenite svoj poduzetnički potencijal u Splitu!

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 24.09.2012 10:00
  • Objavljeno 24.09.2012 u 10:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) pokrenuo je projekt koji bi trebao pripremati mlade ljude za poslovni svijet pružajući im potporu u ostvarenju novih ideja kroz Split Innovation Hub Experiment

Prva Innovation Hub radionica održati će se 3. listopada ove godine u novoj Sveučilišnoj knjižnici u sklopu kampusa Sveučilišta u Splitu. Niz događanja priprema se uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država i Europske poduzetničke mreže (EEN).

Kroz Innovation Hub svi sudionici će imati priliku razvijati svoje vještine i ideje te naučiti nešto novo pod mentorstvom iskusnih poduzetnika i UTT-a. Cilj radionica je kroz kombinaciju teorije i prakse pokrenuti mlade ljude na inovativno i kreativno razmišljanje te ih naučiti kako prepoznati poslovne prilike. Između ostalog, saznat će više o mogućim načinima financiranja inovativnih projekata te kako pripremiti uspješan 'pitch' kojim bi privukli buduće investitore, klijente i partnere.

Među predavačima naći će se i neka od zanimljivijih imena hrvatske start-up scene poput Saše Cvetojevića i Berislava Lopca. Saša je vlasnik i suvlasnik nekoliko tvrtki te vrlo aktivan član hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE. Berislav je voditelj udruge Ini.hr koja potiče razvoj inovativnog visoko-tehnološkog poduzetništva i organizator brojnih start-up događanja. Sve informacije o prijavama i programu nalaze se na internet stranici http://utt.unist.hr/sihe. Požurite s prijavom jer je broj sudionika ograničen!

O Uredu za transfer tehnologije

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) osnovan je 2007. s ciljem povećanja komercijalizacije intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačanja veze između Sveučilišta i gospodarstva. Ured promiče poduzetnički duh studenata i znanstvenika, potiče i pruža podršku prijenosu znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo. Krajem 2008., UTT je postao dio Europske poduzetničke mreže (EEN) Hrvatske, kroz koju pomaže tvrtkama i znanstvenicima na području Dalmacije pronaći međunarodne partnere za transfer tehnologije, s ciljem povećanja njihove inovativnosti i konkurentnosti.

O Europskoj poduzetničkoj mreži EEN

Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, pruža odlične kontakte i poveznice u 50 zemalja, te povezuje preko 3.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Od 2008., kada je Mreža počela s radom, do danas ostvareno je više od 14.000 partnerskih suradnji, od čega je 3.000 suradnji bazirano na transferu tehnologije, a 3.000 suradnji ostvareno je na istraživačkim projektima. Usluge koje UTT pruža bez naknade u okviru EEN mreže uključuju prepoznavanje, izradu i promociju ponuda i potražnji za novim tehnologijama, organizaciju poslovnih susreta, treninge iz upravljanja inovacijama te podršku u pronalaženju partnera za europske programe za istraživanje i razvoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi