E-STRAP

Pogledajte ovaj pametni dodatak za luksuzne satove

04.01.2015 u 08:30

Bionic
Reading

Kako kupci luksuznih satova nisu spremni odreći se svojih statusnih simbola tek tako, u Montblancu su napravili dodatak koji mehaničke satove pretvara u pametne

U susret sajmu satova SIHH 2015 u Ženevi, proizvođač satova i luksuzne robe Montblanc najavio je svoj ulazak u tržište pametnih satova, odnosno pametne nosive tehnologije.

Kolekcija Timewalker Urban Speed imat će dodatni remen, nazvan e-Strap, kompatibilan sa svim modelima širine 42 ili 43 milimetra.

Remen koji kombinira luksuznu kožu s teksturom od ugljikovih vlakana dimenzija je 40 puta 14,2 puta devet milimetara. Trebao bi biti otporan na udarce i polijevanje vodom.

Na dnu, ispod zapešća, ima elektronički modul od čelika presvučenog DLC-om (diamond like carbon, ugljik poput dijamanta) ili sivkastim čelikom. Na raspolaganju će biti nekoliko modela različitih boja i opcija.


Zaslon je monokromatski OLED, osjetljiv na dodir, dijagonale 0,9 inča (2,3 centimetra) i rezolucije 128 puta 36 piksela. Uz funkcije telefonskih poziva, SMS-ova, kalendara, praćenja društvenih medija i podsjednika (vibrirat će kad primi obavijesti), poslužit će i za praćenje fizičke aktivnosti (brojač koraka, brzinomjer) putem pratećih aplikacija za Android i iOS, kao i za puštanje glazbe, aktiviranje kamere na daljinu i pronalaženje mobitela ukoliko je u dometu Bluetootha.

Litij-ionska baterija bi trebala izdržati do pet dana bez punjenja. Puni se putem ulaza za mikro USB.

Osim uz seriju Timewalker Urban Speed, e-Strap će biti moguće nabaviti i zasebno.

Zašto ne naprave običan pametni sat u luksuznom izdanju? Pa, čini se kako kupci nisu baš spremni odreći se svog mehaničkog sata, pa im nude nadogradnju osmišljenu kako bi ponudila najbolje od oba svijeta.

Cijena? Ovisno o modelu sata, između 2.990 i 4.690 eura (22,7 i 35,6 tisuća kuna). Samostalno, koštat će oko 250 eura (oko 1900 kuna).