BEZ DIGITALNIH VODIČA

Pogledajte kakvu korisnu značajku testiraju u Google Mapsu

15.02.2019 u 06:35

Bionic
Reading

AR izdanje Mapsa trenutno testira manja odabrana skupina korisnika. Čini se kako se zasad ne razlikuje bitno od demonstracijske verzije predstavljene prije nešto manje od godinu dana

Prošle godine tijekom konferencije Google I/O dobili smo uvid kako bi primjena proširene stvarnosti (augmented reality, AR) u aplikaciji Google Maps mogla izgledati.

Između ostalog, predstavljeni su poboljšani navigacijski alati i skočni (pop-up) prozori koji ukazuju na obližnje trgovine i tvrtke, pa čak i skakutavu lisicu koja je služila kao vodič.

Čini se kako su se u Wall Street Journalu domogli demo inačice ranog izdanja aplikacije Maps s AR-om. Ne izgleda značajno drukčije od prikazanog tijekom konferencije u svibnju prošle godine.

Keynote (Google I/O '18) Izvor: Društvene mreže / Autor: Google Developers

Maps se prikazuju na donjoj polovici zaslona pametnog telefona, dok je gornja polovica rezervirana za navigaciju po stvarnom svijetu. Čak i sustav s treptavim strjelicama koji navodi korisnika izgleda prilično slično onom iz prezentacije.

Ipak, ima i nekoliko zanimljivih novih pojedinosti. Recimo, nakon što se AR izdanje orijentira temeljem znamenitosti u blizini i korisnika uputi u pravom smjeru savjetuje mu da digne pogled s mobitela kako se ne bi zabio u nekog prolaznika.

TEHNO SAVJETI

Isprobajte ove trikove za sigurnije surfanje na Androidu

Pogledaj galeriju

S druge strane, nema ni traga virtualnoj lisici koja je služila kao vodič, no nije isključeno kako će se vratiti u narednim izdanjima, skupa s drugim digitalnim vodičima, ako u Googleu uspiju naći način kako ih upogoniti a da pritom ne odvlače pozornost korisnika previše.

AR izdanje Mapsa trenutno testira manja odabrana skupina korisnika. Ne zna se hoće li uskoro postati dostupno i službeno izdanje, piše Gizmodo.