dvb-t2

Počeo je prelazak na novi TV signal: 'Oko 70 posto građana će trebati učiniti neku promjenu'

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 27.10.2020 07:37
  • Objavljeno 27.10.2020 u 07:29
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Nakon što je u ožujku zbog mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa, odlukom HAKOM-a donesena odluka o odgodi prelaska na novi sustav odašiljanja televizijskih programa u nastavku donosimo novu dinamiku prelaska s postojećeg DVB-T na novi DVB-T2 sustav odašiljanja

Prelazak će započeti 27. listopada 2020. i trajat će do 12. studenog 2020. godine, a odvijat će se po digitalnim regijama.

'Idemo tehnološki u napredak. Ovo je slijed obaveza koje su preuzete u okviru članstva Hrvatske u Europskoj uniji', rekao je Mate Botica, član Uprave i direktor Odašiljača i veza gostujući u središnjem Dnevniku.

Istaknuo je da moramo uskladiti frekvencije sa međunarodnom raspodjelom, tako da dio radiofrekvencijskog pojasa koji je u staroj tehnologiji prebacimo u novu koja je učinkovitija i otvara nove mogućnosti za proizvodnju novih sadržaja i usluga.

'Oko 50 posto građana kao prvi uređaj za prijam televizijskih sadržaja ima sa televizor sa zemaljskim prijemom. Oni koji imaju drugu platformu za prijem sadržaja imaju drugi ili treći televizor i njega će trebati osposobiti. Tako da će oko 70 posto građana trebati učiniti neku promjenu', rekao je Botica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!