TEHNO PREGLED

Ovo su najzanimljiviji smartfoni koji bi uskoro mogli biti dostupni

09.05.2020 u 08:07

Bionic
Reading

Tijekom slijedećih nekoliko mjeseci na tržištu bi se moglo pojaviti više zanimljivih modela pametnih telefona. Odabrali smo nekoliko koje trebate držati na oku

Donosimo pregled najzanimljivijih pametnih telefona koji bi trebali doživjeti premijeru tijekom idućih par mjeseci.

OnePlus 8 Lite/OnePlus Z

Kineski proizvođač mogao bi nam ponuditi jeftiniji mobitel, koji bi se mogao zvati OnePlus 8 Lite ili OnePlus Z, s hardverom tvrtke MediaTek i nekoliko slabijih komponenti od onih na koje smo navikli u njihovim uređajima. Novi bi smartfon mogao debitirati sredinom ove godine.

Google Pixel 4a

Jeftinije izdanje Googleovog smartfona trebalo bi zadržati odličnu kameru po kojoj je skuplji uređaj poznat, izrez na zaslonu za prednju kameru, 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice i jednu kameru straga. Trebao bi se pojaviti do kraja ovog mjeseca.

Samsung Galaxy Fold 2 / Galaxy Z Fold 2

  • +10
Samsung Galaxy Fold Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Već se neko vrijeme čuju glasine prema kojima možemo očekivati drugu generaciju preklopnog smartfona južnokorejskog proizvođača. Moguće je kako će po specifikacijama ipak biti bliži top modelima, moguće s kamerom opremljenom senzorom od 108 megapiksela iz modela Galaxy S20 ultra, procesorom Snapdragon 865 s podrškom za mreže 5G, možda čak i za digitalnu olovku S Pen. Također, mogao bi imati ultra tanko staklo poput modela Galaxy Z Flip.

Xiaomijev preklopni smartfon

Imali smo dosad prilike vidjeti više Xiaomijevih prototipa preklopnih pametnih telefona (poput, primjerice, ovog), ali sad se priča kako bi ta tvrtka mogla kupiti komponente od Samsung Displaya kako bi izbacili na tržište uređaj nalik modelu Galaxy Z Flip, samo jeftiniji.

Apple iPhone 12 i iPhone 5G

Kao i obično, o novoj generaciji Appleovih pametnih telefona nagađa se svašta. Za pretpostaviti je kako neće propustiti priliku dodati podršku za mreže 5G, iako možda ne u svim uređajima koje će predstaviti u rujnu ili listopadu. Novi iPhone navodno bi mogao biti četvrtastijeg izgleda, bez izreza za kameru na zaslonu i s OLED zaslonom za sva tri modela.

Nokia 9.3 PureView

Novo, nadograđeno izdanje modela Nokia 9 vjerojatno ćemo imati prilike vidjeti tijekom sajma IFA u kolovozu, s novim sustavom kamera i novim hardverom, ponajprije jačim procesorom.

Samsung Galaxy Note 20

Druga Samsungova perjanica mogla bi, kao i serija Galaxy S20, dobiti zaslon s frekvencijom osvježavanja 120 Hz, kameru iz modela S20+ i nove mogućnosti za digitalnu olovku S Pen. Priča se o dva izdanja koja će se razlikovati veličinom, kao i da će Note 20 od S20 razlikovati jedino po podršci za digitalnu olovku.

Apple iPhone SE 2 Plus

Čim se pojavilo novo izdanje Appleovog jeftinijeg pametnog telefona počele su kružiti glasine kako je u pripremi i veće izdanje, koje bi preuzelo kućište modela iPhone 8 Plus.

Nije nemoguće kako će biti predstavljen još tijekom ove, ali čini se vjerojatnijim kako će jabučari ovu premijeru ostaviti za proljeće iduće godine.