KRAJ JEDNE ERE

PlayStation Vita je na kraju svojeg putovanja, Sony objavio prekid proizvodnje

04.03.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Japanski proizvođač prestao je proizvoditi svoju jedinu prijenosnu konzolu, učinkovito prekinuvši svoja nastojanja da konkurira tržišnom fenomenu Nintendo Switch

PlayStation Vita je došao na kraj svojeg putovanja. Sony je na službenoj stranici PlayStationa Vita objavio prestanak proizvodnje prijenosne konzole, prenosi Polygon.

DNO DNA

Ovo su neke od najgore ocijenjenih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju

Vita je izašla 2011., no nažalost nije privukla toliko ljudi koliko se Sony nadao. Da, konzola je dobro prošla u rodnom Japanu, no ostatak svijeta je posustao, što je rezultiralo sa svega 16.1 milijun prodanih konzola, što je zbilja velika razlika u odnosu na PlayStation Portable ili Nintendo Switch.

PlayStation Vita je svojim vlasnicima priskrbila niz zanimljivih indie platformera, dok veliki izdavači nisu htjeli investirati u razvoj naslova za platformu koja nije bila popularna na zapadu. Sony je najavio da će u 2019. prestati s proizvodnjom Vite te da ne planira razvijati niti izdati nasljednika. Dan kada je Sony planirao prestati proizvoditi PlayStation Vitu je kraj fiskalne 2018, odnosno 31. ožujka 2019.