STARTUP SRIJEDA

'PhotoMath nije uspjeh koji je došao preko noći'

04.12.2014 u 12:57

Bionic
Reading

Iza aplikacije koja automatski rješava matematičke zadatke korištenjem mobitela pet je godina rada i razvoja, rekao je Damir Sabol tijekom 'Startup srijede' u ZIP-u

PhotoMath je nedavno ušao u finale konferencije TechCrunch Disrupt te nakon toga zauzeo prvo mjesto na Apple Storeu. Do danas ga je, u otprilike mjesec i pol, preuzelo više od 9,5 milijuna korisnika.

Sabol, osnivač Iskona i startupa MicroBlink iz kojeg je niknuo i PhotoMath, rekao je kako je taj projekt počeo kad i Racuni.hr, prije gotovo pet godina.

Julian Oehrlein, suosnivač Oradiana, startupa koji je razvio Instafin, rješenje za tzv. mikrofinanciranje, pričao je o putu do osvajanja Pioneers Challengea, gdje su pobijedili među više od tisuću prijavljenih projekata i osvojili investiciju vrijednu 50 tisuća dolara (oko 310 tisuća kuna).


Oehrlein je rekao kako nije loše pokrenuti startup u Zagrebu, zato što je jedno od jeftinijih mjesta za živjeti za one koji dolaze Njemačke ili SAD-a. Grad nije prevelik, pa se uštedi na vremenu potrebnom za doći na posao, a ima i kvalitetnih programera, kao i dobrih prilika za dobiti prvu investiciju.

Zagrebački inkubator poduzetništva je tijekom Startup srijede predstavio i osvježeno izdanje svog web odredišta