ODABRAO MICROSOFT

Pet hrvatskih škola uzor su korištenja tehnologije

13.11.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Od 120 škola diljem svijeta, Microsoft je odabrao je pet hrvatskih škola za titulu 'Showcase Schools' za školsku godinu 2014/2015. Dobile su ju zbog inovativne primjene tehnologije u nastavnim aktivnostima koje vode novoj transformaciji obrazovnog sustava

Korištenjem tablet uređaja i Office alata u nastavi, škole su osigurale pristup potrebnim resursima s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Projekt Sigurnost djece na internetu uspješna je inicijativa OŠ Veliki Bukovec u suradnji s školama partnerima osnovnih škola Mato Lovrak iz Nove Gradiške, Popovača, Gripe iz Splita i Mladost iz Osijeka.

Tijekom školske godine 2013/2014, škole, učitelji i učenici uz primjenu najnovije tehnologije marljivo su izrađivali materijale i kurikulum o sigurnosti djece na internetu za osnovnoškolski uzrast.


Projekt je sufinancirala Europska unija.

Odabrane škole, osim što su prepoznate na globalnoj razini po inovativnom pristupu primjene tehnologije u obrazovanju, ostvarit će i druge prednosti Microsoftovog programa Showcase School. Neke od njih suradnja su s međunarodnim vodećim liderima, članstvo u Microsoft IT Academy, pristup stručnom usavršavanju za učitelje u školama, poziv na međunarodne konferencije i mjesečne webinar sastanke.