KRAJ WINDOWSA XP

Pazite se - otkriven sigurnosni propust u svim Internet Explorerima!

28.04.2014 u 06:36

Bionic
Reading

Iz Microsofta nas upozoravaju kako su pronašli sigurnosni propust koji pogađa ama baš sva izdanja preglednika Internet Explorer. Onima koji još uvijek koriste Windows XP nema pomoći

Nisu objavili kad namjeravaju izdati zakrpu za ovaj sigurnosni propust. No, pošto pogađa i IE 6, koristite li Windows XP nećete dobiti nikakvu zakrpu jer je službena podrška za taj operativni sustav obustavljena početkom ovog mjeseca. Stoga barem nadogradite svoj browser


Hakeri bi mogli pokrenuti programe na vašem računalu izdaleka ako ste posjetili web odredište na kojem je zlonamjerni softver koristeći novootkriveni propust u pregledniku. Obično će vas probati navesti na posjet takvom odredištu pomoću linka u e-mailu ili poruci, a moglo bi se dogoditi da i stigne putem društvenih mreža.

U postu objavljenom na stranici Microsoft Security Response Center kažu kako su već zabilježili nekoliko ograničenih, ciljanih napada koji su koristili ovaj propust.

Explorerova izdanja 10 i 11 zašitićena su ako ste uključili opciju Enhanced Protected Mode. Također, sigurna su računala koja imaju instalirane ili Enhanced Mitigation Experience Toolkit 4.1 ili EMET 5.0 Technical Preview.

Iz Microsofta preporučuju kako bi uvijek trebali imati uključen osobni vatrozid, instalirana najnovija izdanja softvera, kao i stalno osvježavati svoje programe protiv virusa i malvera.

Uz to, korisno je biti i oprezan tijekom surfanja te ne klikati na sumnjive linkove ili otvarati e-mailove koje ste dobili od osoba koje ne poznajete.