SVAKOM PONEŠTO

Panasonic pripremio brdo audio noviteta za svakoga

16.02.2017 u 13:15

Bionic
Reading

Panasonic je ovih dana predstavio niz noviteta iz svog kućnog audio programa te različitih modela visokokvalitetnih slušalica namijenjenih različitim životnim stilovima

Iz svijeta slušalica, Panasonic je otkrio novi kvalitetni in-ear model, kanalni in-ear, on-ear te Bluetooth Sports izdanje slušalica za sve potrebe potrošača. 'S ciljem ispunjenja potreba korisnika različite dobi i životnih stilova, Panasonicova raznovrsna ponuda slušalica obogaćuje užitak slušanja glazbe', poručuje ova tvrtka.

Visoko-kvalitetne in-ear slušalice pod oznakom RP-HDE5M (srebrne) i RP-HDE3M (crne) služe za one najzahtjevnije, koji zvuk slušaju s vrhunskih izvora i premašuju CD kvalitetu. Oba modela ovih slušalica su opremljeni HD Axial zvučničkim jedinicama i dodatnim magnetom za postizanje osjetljivog zvuka visoke razlučivosti. 'Povećanjem gustoće magnetskog strujanja dijafragma isporučuje snažniji zvuk. Model HDE5M koristi visoko-rezolucijsku MLF (Multi Layer Film) dijafragmu kako bi eliminirao neželjene šumove. Također, oba modela posjeduju specifičan raspored komponenta pa zahvaljujući tehnologiji Axial Design šalju zvuk ravno u uho', stoji u priopćenju.

Kad je riječ o Bluetooth modelima, oni svoju popularnost duguju udobnosti, koju pak omogućuje život i slušanje glazbe bez kablova. Panasonic je otkrio modele RP-HF400B, RP-BTS10 i RP-NJ300B, koji bi trebali pokriti sve potrebe korisnika. Prvospomenuti model je on-ear konstrukcije, s baterijom koja 30-milimetarske zvučničke jedinice može pogoniti do 20 sati bez prekida. RP-BTS10 je sportski model bežičnih slušalica, a zbog sigurnosti ne izoliraju sve vanjske zvukove. Na jednom punjenju ovaj model može raditi nešto preko četiri sata, što je više no dovoljno za sportske aktivnosti. Model RP-NJ300B odlikuju ergonomski dizajn i kompaktne dimenzije, zahvaljujući korištenju zvučničkih jedinica od devet milimetara.

Tu je još i model slušalica TCM360, koje se odlikuju opuštenim i elegantnim dizajnom koji će se uklopiti u svačiji stil, a njihov kompaktni 'Round Edge' dizajn garantira sigurno i udobno nošenje. Kabel slušalica je iznimno izdržljiv i ne može se zapetljati. Također, slušalice podržavaju mikrofon i remote upravljanje.

  • +3
Panasonicovi audio noviteti Izvor: Promo fotografije / Autor: Panasonic

Paralelno s novim slušalicama, Panasonic je otkrio i novitete iz kućnog audio programa, koji uključuju:

• HiFi mikro-sustave SC-PMX150 i SC-PMX80 koji korisnicima nude audio mogućnosti koji će dodatno unaprijediti kvalitetu zvuka u kontekstu sve većeg interesa za hi-res izvore zvuka

• Prenosive modele dizajna 'sve u jednom' UA3 i UA4, koji donose dinamičan zvuk, kao i raznovrsne multimedijske opcije zahvaljujući Bluetooth vezi i USB ulazu za puštanje audio zapisa sa pametnih telefona, tableta i drugih uređaja

• Elegantni zvučnik HC1020 koji se odlikuje dizajnom koji će obogatiti vaš interijer, mogućnošću postavljanja na zid te načinom rada koji reproducira šire zvučno polje s iznimnom jasnoćom i optimalnim zvukom koji ispunjava prostorije

• Soundbarove SC-HTB688 i SC-HTB488 te koncept soundbara SC-SB1 koji će ispuniti prostorije jasnim, bogatom i zaokruženijim zvukom

Mikrosustavi su opremljeni novom CD hi-res 'Re-Master' funkcijom, koja osigurava konverziju audio zapisa na CD-u u hi-res audio zapis. Opremljeni vrhunskim audio dijelovima, 3-way sustavom zvučnika i kompaktnih dimenzija i dizajna, oba uređaja, osim što izgledaju sjajno, ljubiteljima glazbe koji zahtijevaju kvalitetu donose vrhunsko audio iskustvo, poručuje Panasonic.

Revolucionarni, prenosivi all-in-one dizajn modela UA3/UA4 korisnicima donosi dinamičan zvuk, kao i raznovrsne multimedijske opcije zahvaljujući Bluetooth vezi i USB ulazu za puštanje audio zapisa sa pametnih telefona, tableta i drugih uređaja. Zahvaljujući Bluetooth vezi, USB ulazu, puštanju željene pjesme s pametnog telefona jednim dodirom prsta modeli UA3/UA4 omogućuju korisnicima potpunu kontrolu.

Zvučnik HC1020 odlikuje se vrhunskim performansama uz minimalistički dizajn, čime se uklapa u bilo kakav prostor. Zvučnik isporučuje bogate i robusne basove, a unatoč tankom kućištu ne dolazi do kompromitacije kvalitete zvuka, navodi Panasonic. Novi zvučnik HC1020 posjeduje izlaznu snagu od 40 vata zbog čega će vaš dom ispuniti kvalitetnim zvukom, bez žrtvovanja jasnoće ili kvalitete. Također, zvučnici se koriste i Twisted Acoustic port tehnologijom, odnosno jedinstvenim dizajnom koji je osmišljen kako bi poboljšao rezonanciju.

Panasonic je otkrio i više modela soundbarova, zvučnika namijenjenih nadopunjavanju TV zvučnika. SC-HTB6888 je više-kanalni soundbar koji posjeduje tri samostalna zvučnika i izlaznu snagu od 300 vata. Sjajno kanaliziranje zvuka s lijeve i desne strane soundbara, centra, kao i subwoofera, omogućuje zvuk dijaloga koji je oštar, čist i koji ostavlja dojam kao da dolazi ravno iz središta televizora. SC-HTB488 posjeduje dva samostalna zvučnika i izlaznu snagu od 200 vata.