NEKOLIKO NAMJENA

Pametni lokator za pronalazak izgubljenih stvari stigao u Hrvatsku: Evo kako funkcionira Galaxy SmartTag+

27.05.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je predstavila Galaxy SmartTag+, novi pametni lokator za pronalazak izgubljenih predmeta na koje je pričvršćen. Galaxy SmartTag+ sada je dostupan i u Hrvatskoj

Galaxy SmartTag+ opremljen je Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra širokopojasnom (UWB) tehnologijom tako da može što preciznije odrediti lokaciju izgubljenog predmeta.

Nadalje, koristi tehnologiju proširene stvarnosti (AR) za vizualno usmjeravanje prema mjestu na kojem se nalazi nestali predmet, a sve to pomoću kamere pametnog telefona. Kao najnovija inačica Galaxy SmartTag lokatora, može se pričvrstiti na svakodnevne predmete poput ruksaka ili privjeska. Korisnici pričvršćeni lokator na predmetu mogu locirati putem usluge SmartThings Find na Galaxy pametnom telefonu ili tabletu.

Kako javljaju iz Samsunga, Galaxy SmartTag+ i SmartTag korisni su za više od samog lociranja izgubljene imovine. Ako je korisnik zaboravio isključiti noćno svjetlo a već se nalazi izvan doma, moguće je iskoristiti Galaxy SmartTag+ ili SmartTag za daljinsko isključivanje svjetla.

Kroz aplikaciju SmartThings moguće je odabrati različite funkcije koje lokator može izvršiti.