'web and activity'

Google ima novosti, a tiču se povijesti pretrage

25.05.2021 u 13:48

Bionic
Reading

Kompanija je novu značajku najavila u sklopu poboljšane zaštite korisničkih internetskih aktivnosti. Korisnici će pomoću nje lakše držati

Google je upravo dodao zanimljiv novitet za stranicu Web and Activity - mjesto u kojem se može pronaći sve od povijesti pretrage do upita za Google Assistant. Ova sveobuhvatna stranica od sad će se moći zaštititi lozinkom koja će sve znatiželjnike držati dalje od vaših internetskih sklonosti, prenosi Verge.

Za aktivaciju novog sloja zaštite samo morate otići do activity.google.com i tamo kliknuti na poveznicu Manage My Activity gdje ćete dodatnu zaštitu aktivirati pritiskom na Require Extra Verification. Nakon ovog samo morate upisati lozinku kako biste potvrdili da upravo vi želite napraviti promjenu postavki.

Ako već niste uključili verifikaciju, posjet novoj stranici activity.google.com prikazat će vašu cijelu povijest pretrage i to na svim aktivnim uređajima.

Aktivacijom novog sloja provjere od svih ćete znatiželjnika tražiti da pritisnu na tipku Verify i nakon toga upišu lozinku vašeg Google računa prije nego što im stranica išta prikaže.

Jedino što ovaj cijeli plan može baciti u vodu je automatsko pamćenje lozinke Google računa koje, podsjećamo, većina korisnika prepušta menadžeru lozinki. U našem je slučaju sustav samo tražio lozinku od Google računa koje su Firefox i Chrome automatski prepoznali i upisali u rubriku za provjeru.

Nova stranica Web and Activity daje informacije o svim aktivnostima pohranjenima u Google, uključujući i aktivaciju opcije za automatsko brisanje.