KINSA

Pametan toplomjer za pametne telefone

  • Autor: M. Č.
  • Zadnja izmjena 06.05.2013 11:47
  • Objavljeno 06.05.2013 u 11:47
kinsa

kinsa

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kinsa Health

Ekipa iz Kinsa Healtha nada se da bi ovakav način dijeljenja informacija o bolesti mogao spriječiti pojave i širenja epidemija

Kad god se ne osjećamo dobro i sumnjamo na nekakvu bolest, posežemo za toplomjerom. No ako projekt uspije na Indiegogou skupiti dovoljno financijera, u budućnosti bismo mogli posezati za Kinsom.

Kinsa je pametni toplomjer koji ne koristi živu niti ima ekran na kojem će pokazati temperaturu. Kinsa funkcionira poput toplomjera tek kada se priključi na iPhone (verzija za Androd je u planu) i pokrene aplikacija. A tada na ekranu dolazi do izražaja njegova pamet.

Ne samo da će aplikacija prikazati temperaturu pacijenta, već će pokrenuti i dijagnostiku. Korisnik tako može odabrati među ponuđenim simptomima i dobiti okvirnu procjenu o čemu se radi. Može i fotografirati, recimo osip, i poslati ga svom liječniku.

Korisnici u aplikaciji mogu pronaći i popis najbližih medicinskih ustanova, a mogu i upisati kontakt podatke svog liječnika i tako ih imati na dohvat prsta.

Najzanimljivija komponenta Kinse je umrežavanje i stvaranje obavijesti o epidemijama odnosno širenju bolesti. Korisnici tako mogu stvarati privatne grupe u kojim mogu dijeliti informacije o bolesti, ali i anonimno poslati podatke o bolesti u širu zajednicu i tako pratiti, primjerice, širenje gripe.

Tim koji stoji iza razvoja Kinse smatra da bi takav način dijeljenja informacija mogao najviše koristiti u zemljama u razvoju gdje je često teško doći do liječnika.

Početna cijena toplomjera Kinsa trebala bi iznositi 25 dolara (oko 145 kuna), a prvi primjerci bi se mogli naći na tržištu krajem 2013. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!