ako ne znaš, pitaj google

Na koje ste nasjeli? Ovo su neke od najguglanijih znanstvenih zabluda i nejasnoća

1/10

Nemojte stavljati ulje na tjesteninu

Možda su vas učili drugačije, ali ulje se ne stavlja u vodu u kojoj se kuha tjestenina. Ako ne vjerujete nama, koji samo prepisujemo ono što su o tome rekli znanstvenici, vjerujte Lidiji Bastianich koja je više puta rekla: 'Nemojte, ponavljam, nemojte dodavati ulje u vodu za kuhanje tjestenine! I to je naredba!' Istina, maslinovo ulje sprečava da se tjestenina zalijepi no opći je konsenzus je da se time čini više štete nego koristi. Budući da je ulje manje gusto od vode i sastoji se od hidrofobnih molekula, ono stvara sloj na vodi. Kada se tjestenina cijedi, voda se prelijeva preko nauljenog sloja i ostavlja svježi sloj ulja na tjestenini. A to sprečava da se umak zalijepi za tjesteninu. Međutim, ako ne koristite umak, ulje ima mali učinak pa vam bude svejedno.

Nemojte stavljati ulje na tjesteninu

Nemojte stavljati ulje na tjesteninu

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Prethodna slika Sljedeca slika
Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati, stara je i mudra izreka. No pritom valja znati koga treba pitati, da se ne bi naučile krive stvari. Ovo su neke od najčešće traženih znanstvenih činjenica na najpopularnijem pretraživaču
  • Autor: M.S.
  • Objavljeno 01.03.2019 u 07:22