PROCURILA FOTOGRAFIJA

Hoće li nam i Samsung ponuditi smartfon sa skočnom kamerom?

27.04.2020 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon što su u tom smjeru već iskoračili OnePlus i drugi proizvođači pametnih telefona, čini se kako će i južnokorejska tvrtka problem prednje kamere ponovno pokušati riješiti... Pa, mehanički

OnLeaks i Pigtou, poznati po tome što često objavljuju kako će novi uređaji izgledati prije službenog predstavljanja, podijelili su s javnošću slike na kojima je - barem kako oni tvrde - novi model Samsungovog smartfona, vjerojatno iz serije Galaxy A.

Poseban je po tome što, poput primjerice modela OnePlus 7, ima skočnu (pop-up) kameru sprijeda. Time se želi izbjeći zubić ili izrez na zaslonu, pod kojim bi kamera inače morala biti (skupa sa senzorima i sličnim komponentama), odnosno obrub oko zaslona općenito.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

Zasad još nema puno pojedinosti o tome što bi još ovaj Samsungov pametni telefon mogao ponuditi, iako se iz predočenog može naslutiti kako će biti riječ o jeftinijem uređaju s klasičnim čitačem otiska prsta i zaslonom dijagonale 6,5 inča (16,5 centimetara). Taj bi zaslon, očekuje se, trebao biti jedan od najjačih aduta ovog modela, uz već spomenutu skočnu kameru.

Samsung, doduše, ima sličan model, također u seriji Galaxy A. Riječ je o uređaju Galaxy A80 s rotirajućom selfie kamerom.

Osim OnePlusa modele sa skočnom kamerom sprijeda nude Vivo (V15 Pro), Asus (6z), Redmi (K20 i K20 Pro), Realme (X), Oppo (Reno 10X) i drugi, dok su ju u Philipsu ugradili u - monitor, kako bi smanjili mogućnost hakerskog špijuniranja.

Kada bi mogli očekivati ovaj još bezimeni Samsungov uređaj? Ni to trenutno nije poznato, ali vjerojatno ne tako skoro, s obzirom da o samom uređaju nema nikakvih drugih pojedinosti, piše Engadget.