EDGE+ I EDGE

Motorola predstavila top model koji košta tisuću USD, ali stiže i jeftinija inačica

23.04.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Uz Edge+ kasnije ove godine trebao bi se pojaviti i model Edge koji će biti dostupan i na europskom tržiptu te koštati oko 700 eura

Kao što smo bili najavili, Motorola je predstavila novi top model pametnog telefona.

Edge+ pokreće Qualcommov procesor Snapdragon 865, podržan s 12 gigabajta radne memorije. Na raspolaganju je 256 GB UFS 3.0 memorije za pohranu.

Ovo je Motorola Edge+ Izvor: Motorola / Autor: Motorola

Opremljen je OLED zaslonom pune HD+ razlučivosti (2340 puta 1080 piksela) i dijagonale od 6,7 inča (17 centimetara), uz osvježavanje od 90 Hz. U zaslon je ugrađen čitač otiska prsta.

Zaslon je zakrivljen, savija se pod punih 90 stupnjeva oko rubova uređaja. Zakrivljeni dio zaslona također je moguće koristiti, za što su u Motoroli pripremili posebnu softversku značajku koja omogućuje pomicanje teksta i drugog sadržaja brzim dvostrukim kuckanjem s njega na ravni dio zaslona.

Također je moguće upotrijebiti ga za otvaranje panela s obavijestima ili brzo pristupiti ladici s aplikacijama. Ako ne želite koristiti zakrivljeni dio zaslona, moguće ga je u potpunosti isključiti.

Što se kamera tiče, Edge Plus straga ima tri: jednu sa 108 megapiksela, jednu ultraširokokutnu/makro sa 16 MP i jednu telefoto s osam MP i trostrukim zoomom, kao i senzor ToF. Sprijeda je kamera sa senzorom od 25 MP.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

Operativni sustav je Android 10. Uređaj podržava Bluetooth 5.1, NFC i USB-C, a ima i 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice te podršku za mreže 5G. Otporan je na prašinu i vodu (IP68).

Audio ulaz za slušalice je iznenađenje jer je Moto Z bio jedan od prvih modela velikih proizvođača iz kojeg je bio uklonjen, i to nekoliko mjeseci prije nego što je Apple predstavio prvi svoj takav model, iPhone 7.

Motorola Edge+ koštat će tisuću američkih dolara i isprva biti dostupan isključivo u ponudi američkog telekoma Verizona.

Kasnije ove godine trebao bi se pojaviti i jeftiniji model Edge, koji će za 699 eura (cijena za Italiju) ponuditi procesor Snapdragon 765, četiri GB RAM-a, 128 GB memorije za pohranu i bateriju kapaciteta 4500 mAh, piše Ars Technica.