TEHNO PREGLED

Ovo su najbolje aplikacije za predblagdansko i blagdansko vrijeme

18.12.2023 u 19:11

Bionic
Reading

Donosimo pregled aplikacija koje vam mogu pomoći da se za Božić i Novu godinu pripremite uz što je moguće manje stresa

Blagdani se približavaju. U zraku je svečano raspoloženje. Sve manje mislimo na posao (pri čemu uredske i slične zabave ne pomažu), sve smo više okrenuti danima koje ćemo provesti s ljudima koji su nam bliski i dragi.

Uz puno radosti i mira, blagdansko razdoblje i dani koji mu neposredno prethode često mogu donijeti i nemalu količinu stresa.

Stoga donosimo nekoliko aplikacija za koje vjerujemo kako vam mogu biti na ovaj ili onaj način korisne.

Elfster (Android/iOS, besplatno)

Želite za kolegice i kolege na poslu organizirati tajnog Djeda Božićnjaka?

Elfster je osmišlen kako bi pomogao tako što će vam omogućiti stvaranje grupe, pozivanje prijatelja i obitelji, generiranje imena, postavljanje ograničenja potrošnje i razmjenu darova.

Također je moguće izraditi popise želja, kao i dobiti prijedloge poklona. Naravno, možete ga koristiti i za obitelj te prijatelje, ne samo na poslu.

Etsy (Android/iOS, besplatno)

Etsy nudi pregršt jedinstvene, ručno izrađene, starinske i robe po mjeri. Većina prodavača su pojedinici i manje tvrtke, pa ćete im kupovinom pomoći.

Aplikacija također omogućuje izravni razgovor s vlasnicima trgovina kako biste prilagodili svoje darove.

AccuWeather (Android/iOS, besplatno, sa značajkama koje se plaćaju)

Spremate li se na daleki put, svakako provjerite vremensku prognozu prije no što krenete.

AccuWeather je jednostavna aplikacija koja vas može uputiti u to kakve su vremenske (ne)prilike na vašoj lokaciji i drugim odredištima u trenutku dok postavljate upit.

Značajka MinuteCast daje pregled vremenskih uvjeta za sljedeća četiri sata, s predviđanjima padalina do dva sata unaprijed.

Kitchen Stories: Recipes (Android/iOS, besplatno, sa značajkama koje se plaćaju)

Kitchen Stories nudi upute kako pripremiti velik broj jela, korak po korak. Možete se također priključiti zajednici koja okuplja milijune kuhara amatera diljem svijeta i s njima podijeliti dobra i loša iskustva.

Ako biste radije nešto domaće, tu je Coolinarika (Android/ iOS).

Skyscanner (Android/iOS, besplatno)

Ostalo vam je nešto novca i starog godišnjeg odmora za potrošiti? Skyscanner nudi značajku Everywhere, pomoću koje možete dobiti pregled jeftinih letova do bilo kojeg mjesta u svijetu.

Ako već znate kamo želite, reći će vam kad je najbolje vrijeme za let do odredišta i ponuditi usporedbu letova, skupa s putničkim recenzijama. Također ju možete koristiti za rezervaciju smeštaja i najam automobila.

Canva (Android/iOS, besplatno, sa značajkama koje se plaćaju)

Canva vam može pomoći pri dizajniranju praktički bilo čega, od božićne čestitke do novogodišnjih pozivnica za zabavu ili jelovnika za božićnu večeru.

Nije problem ni ako nemate iskustva s dizajniranjem - jednostavna je za korištenje i nudi pomoć početnicima u vidu gotovih predložaka.

Mixel (Android/iOS, besplatno, sa značajkama koje se plaćaju)

Mixel je aplikacija pomoću koje ćete smiksati koktel koristeći sastojke koje već imate u kuhinji.

Na raspolaganju je biblioteka s više od 2.600 recepata za koktele.

NORAD Tracks Santa (Android/iOS, besplatno)

Više od 60 godina North American Aerospace Defense Command prati putovanje putovanje Djeda Mraza.

Program počinje u prosincu, dok simulacija praćenja saonica počinje rano na Badnjak. U ponudi su i interaktivne značajke kao što su karta uživo, igre i glazba, piše Guardian.