NADOGRADNJA

Strava korisnicima omogućila dopisivanje

06.12.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za snimanje i dijeljenje vožnji Strava uvela je razmjenu poruka unutar mobilne aplikacije. Putem Strava Messaginga moći ćete razgovarati izravno s drugim korisnikom ili u grupnim razgovorima. Ova značajka dostupna je svim korisnicima. Ranije su korisnici mogli pratiti jedni druge, 'lajkati' različite aktivnosti, no sada se Strava odlučila na korak dalje da postane društvena mreža

Strava, poznata platforma za praćenje aktivnosti, lansirala je značajku slanja poruka u svojoj aplikaciji. Korisnici mogu započeti razgovore ili grupne chatove, stvarajući društvenu mrežu unutar same platforme. Na poruke mogu odgovarati i GIF-ovima ili lajkovima.

Nove značajke omogućavaju i dijeljenje ruta i komentara te koordinaciju aktivnosti. Ostale značajke predstavit će sljedeće godine, a među njima je i dijeljenje fotografija.

Kako poslati poruku?

Na početnoj stranici mobilne aplikacije, klikom na oblačić za razgovor lijevo od kartice s upozorenjem obavijesti otvara se značajka Slanje poruka. Na nju kliknete i zatim možete pretražiti ime korisnika kojem želite poslati poruku.

Iz Strave navode da će postavke privatnosti za Messaging automatski odražavati vidljivost korisničkog profila. Na primjer, ako je vaš profil privatan, primat ćete samo poruke od pratitelja.

No kažu i da značajke možete dodatno prilagoditi u kartici postavki aplikacije Strava. Možete odabrati primanje poruka od pratitelja, 'zajedničkih' ili od nikoga. Što se tiče grupnih razgovora, ograničenje za broj osoba u razgovoru postavlja je na 25.

Iz Strave kažu da žele postati više od alata za praćenje, stoga su zajednici ponudili platformu za povezivanje, inspiraciju i dijeljenje iskustava. Više od 100 milijuna ljudi danas koristi Stravu, a tjedno se prenosi više od 40 milijuna aktivnosti.

Nedavno je Strava integrirala streaming glazbe izravno u svoju platformu i svoje nekada premium značajke učinila dostupnima i drugim korisnicima, kako bi nastavila širiti svoju bazu i ponudu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.