VALENTINOVO I GEJMING

Ove videoigre idealne su za parove

13.02.2015 u 07:01

Bionic
Reading

Donosimo vam izbor naslova u kojima ćete definitivno više uživati zaigrate li ih s partnerom, bio on iskusni gejmer ili totalni početnik

Valentinovo je poseban dan za obične i ful zaljubljene parove. Neki ga od njih provode gledajući serije, neki jedući čokoladice u obliku srca, a neki seksajući se. Razlog zbog kojeg vjerojatno čitate ovaj članak jest taj što spadate među gejmere koji će ga vjerojatno provesti igrajući se.

Upravo zbog toga, donosimo vam izbor najboljih kooperativnih igara za parove. Kako bismo spriječili čudne poglede partnerice nakon što joj ponudite da protiv vas igra Quake 3, profiltrirali smo izbor igara na one miroljubive. Zašto? Zato što se ipak radi o Danu zaljubljenih. Zadnje što vam treba je posjet traumi nakon što vam draga šibne vazu u glavu jer ste je pwnali sa 30 killova razlike.



Poanta je, naime, u tome da ove igre potiču suradnju među igračima, što otprilike znači da ćete se osjećati bolje pomažući si međusobno u virtualnom smislu. Kao prvu igru predlažemo Nintendov svevremenski klasik Super Mario Galaxy. Jedan od glavnih razloga zbog kojih je ova igra toliko dobra za parove neintruzivnost je gameplaya. Naime, nijedan igrač ne može zasmetati drugome. Razlog ovome raspodjela je na aktivnu i pasivnu ulogu. Dok glavni igrač vodi Super Marija, njegov partner igra zvjezdicu koja mu pomaže sakupljati kristale i gljive te smrzavati neprijatelje pomoću daljinskog kontrolera za Wii.


Ako vam suigrač ili suigračica ima nešto više iskustva u igranju videoigara, pretpostavljamo da želite malo veći izazov od sakupljanja zvjezdica. Idealna solucija za ovo Valveov je Portal 2 i njegov nenadmašni FPS multiplayer. Trik kod ove igre je to što u paru nijednu slagalicu ne možete riješiti sami, već vam treba pomoć co-op partnera. Ovo znači da ćete za svaki prijeđeni izazov moći ponosno reći kako ste ga odradili zajedno. Osim činjenice da potiče timsku igru, Portal 2 je atmosferičan, zabavan i ponekad jako izazovan. U prijevodu - taman ono što ste tražili ako oboje imate iskustva u igranju videoigara.


Kad smo već kod izazovnih hardcore iskustava, teško je spominjati kooperativno igranje bez spominjanja majke svih akcijskih RPG-a, Diabla 3. Iako se radi o igri koju ne možete samo pokupiti i početi igrati zbog velike razlike u levelima novih i 'starijih' likova, tu i dalje postoji solucija. Naime, nitko vam ne brani da počnete igru ispočetka, samo u paru. Dakle, svi izazovi originalne kampanje i fenomenalnog Reaper of Soulsa stoje pred vama, a blokiranje dolaska nepoznatih ljudi u igru osigurat će da krčenje kroz milijardu negativaca prođe u intimnoj atmosferi. Ako ste vlasnik neke od konzola, stvari postaje za nijansu bolje s obzirom na to da igru možete igrati na jednom velikom ekranu u udobnosti svoje dnevne sobe.

Ako nekim slučajem ne možete provesti Valentinovo s partnerom zato što je on nerazumno udaljen od vas, postoji solucija i za to. Nedavno izašli Little Big Planet 3 fantastična je platformska igra koja u kooperativnom modu postane barem dva puta bolja. Izazovi u LBP3 napravljeni su da potaknu timsku igru, umjesto da maskiraju klasične nivoe u nešto gdje igrači surađuju. Drugim riječima, ako imate internetsku vezu, malo strpljenja i Little Big Planet 3, garantiramo vam kako ćete uživati, što u kampanji, što u sandbox kreativnom modu gdje sa svojim voljenim/voljenom možete stvarati niz maštovitih kreacija koristeći vrlo intuitivno sučelje.

izvor: Makeuseof