nekoliko poteza

Ovako možete ugasiti bilo koju aplikaciju na iPhoneu

01.04.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Jeste li znali da na vašem novom ili starom iPhoneu možete zatvarati aplikacije koje vam ne trebaju? Evo kako to možete učiniti u nekoliko poteza prstom

Ako ste vlasnik novog iPhonea, vjerojatno vas zanima kako se gase aplikacije kad nemate Home tipku. Ako nikad niste imali iPhone, možda niti ne znate kako pregledati koje su aplikacije aktivne. U svakom slučaju, ne brinite - bez obzira koji smartfon koristili, prebacivanje među aplikacijama i gašenje istih je vrlo jednostavno.

Kako zatvoriti aplikaciju na iPhoneu X, iPhoneu XS ili iPhoneu XR

Za početak pogledajte na crtu na dnu ekrana povucite od dna ekrana prema sredini i vidjet ćete aplikacije posložene kao kartice. Kartice možete pregledavati potezom prsta lijevo ili desno. Kada naiđete na app koji želite zatvoriti, samo ga gurnite prema gore i on će se zatvoriti. Nakon što ste pozatvarali sve nepotrebne aplikacije, samo pritisnite prstom na karticu kako biste se prebacili u aplikaciju ili na prostor oko kartica kako biste izbornik zatvorili.

Kako zatvoriti aplikacije na iPhoneu 8 ili nekom ranijem modelu

U slučaju iPhonea 8 ili ranijeg modela, prebacivanje i gašenje aplikacija vrši se pomoću tipke Home. Za ulazak u izbornik za prebacivanje među aplikacijama prvo otključajte telefon i nakon toga dvaput pritisnite tipku Home i Vidjet ćete aplikacije posložene kao kartice. Kartice možete pregledavati potezom prsta lijevo ili desno. Kada naiđete na app koji želite zatvoriti, samo ga gurnite prema gore i on će se zatvoriti. Nakon što ste pozatvarali sve nepotrebne aplikacije, samo pritisnite prstom na karticu kako biste se prebacili u aplikaciju ili na prostor oko kartica kako biste izbornik zatvorili.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Kako zatvoriti više aplikacija odjednom?

Na iPhoneu ili iPadu možete zatvoriti do tri aplikacije odjednom. Prvo otvorite izbornik za prebacivanjhe i potegnite tri aplikacije prema gore potezom tri prsta. Na početku će vam trebati malo vježbe, no kasnije ćete bez problema simultano gasiti i nekoliko nepotrebnih programa odjednom.

Za kraj napomenimo da tvorci iOS-a ne predlažu da gasite aplikacije koje ne koristite, osim u slučaju da one ne rade. iPhone i njegov operativni sustav napravljeni su da desetke appova drže u pozadini bez usporavanja uređaja. Štoviše, kada ih vi odlučite gasiti, potrošnja se povećava zato jer uređaj troši resurse kako bi to učinio.

ANDROID

Evo koje smo izvrsne smartfone upoznali u 2019.

Pogledaj galeriju