GIGANT DRUŠTVENIH MREŽA

Ovako je Facebook izgledao prije 20 godina

05.02.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Dana 4. veljače 2004. godine Mark Zuckerberg, tada 18-godišnji student na Sveučilištu Harvard, pokrenuo je thefacebook.com, kasnije preimenovan u Facebook. U svojim je počecima Facebook bio zamišljen kao mreža za povezivanje svih studenata na sveučilištu, a 20 godina kasnije ta najveća društvena mreža ima više od tri milijarde aktivnih korisnih mjesečno iz cijelog svijeta

Kako bi oblježio veliki jubilej, Zuckerberg je u nedjelju na Instagramu objavio stare fotografije, prisjetivši se početaka. Na fotografijama sjedi za stolom i gleda u različita računala, okružen praznim bocama pića.

Povijest o nastanku današnjeg giganta društvenih mreža možete pročitati na poveznici.

Zuckerberg je na svojim društvenim mrežama podijelio i montirani video s fotografijama i videima proteklih 20 godina, uz pjesmu Aerosmitha Dream On.

'Prije 20 godina lansirao sam nešto. Tijekom godina, mnogo nevjerovatnih ljudi se pridružilo, izgradili smo još nevjerovatnih stvari. Još uvijek smo tu i najbolje tek dolazi', napisao je Zuckerberg uz video.

U isječcima Zuckerberg pozira s prijateljima i kolegama, a među njima je i Edward Saverin koji mu je pomogao u osnivanju Facebooka. Njih dvojica imali su ozbiljne sukobe i tužbe zbog dionica Facebooka, a Saverin je kasnije tvrdio da je Zuckerberg trošio novac Facebooka na osobne potrebe.

U videu se također pojavljuju supruga Zuckerberga, Priscilla Chan, bivša izvršna direktorica Mete, Sheryl Sandberg, koja je napustila funkciju 2022. godine, te zabilježeni trenuci između Eisenberga i Zuckerberga.

Na svom profilu na Facebooku Zuckerberg je u komentarima objavio i fotografiju svog profila na toj društvenoj mreži 2004.

.