NA BRZINU

Ovako će vam tablet postati dodatni zaslon

01.12.2014 u 06:42

Bionic
Reading

Nabavili ste novo tablet računalo. Što ćete s onim koje ste dosad koristili? Prije no što ga prodate ili poklonite, razmislite o tome možete li ga iskoristiti kao drugi zaslon za vaše stolno računalo ili laptop

Naravno, ništa vas ne priječi da isto napravite i sa većim modelom pametnog telefona, kao što su Galaxy S4 ili Moto X. No, tablet računala imaju veće zaslone, pa ima više smisla koristiti ih u tu svrhu.

Evo kako možete pretvoriti tablet u drugi zaslon, bez korištenja kabela.

Trebat ćete aplikaciju Splashtop Extended Display HD, koja ima besplatno probno razdoblje tijekom kojeg možete provjeriti odgovara li vašim potrebama i željama. Također, trebat ćete i softver za desktop računala Splashtop Streamer, dostupan za platforme Windows i Mac. Opisat ćemo postupak za Windows, za Mac je gotovo identičan.


Preuzmite, dakle, Splashtop Streamer (pazite, trebate odabrati opciju Personal) i pokrenite instalaciju. Nema postavki na koje trebate posebno obratiti pozornost, osim odabira značajke Just myself, tako da proširenje zaslona postane dostupno samo vašem korisničkom računu.

Otvorite tab Status i kliknite na poveznicu Create a Splashtop Account. Unesite svoje ime, napravite lozinku, pa kliknite na Create Account. Po završetku, upotrijebite isto korisničko ime i lozinku za logiranje.

Potom instalirajte aplikaciju na vaše tablet računalo. Preuzmite Splashtop Extended Display HD s Google Playa. Pokrenite aplikaciju. Upozorit će vas kako omogućava povezivanje s desktop računalom u intervalima od po pet minuta. Kucnite na Go i nastavite.

Provjerite jesu li desktop i tablet povezani na istu mrežu, pa kucnite na Continue i onda Finish. Tablet bi trebao automatski prepoznati desktop računalo. Kucnite na naziv računala za povezivanje.

Kako bi veza ostala sigurnom, aplikacija koristi sigurnosni kod kojeg ćete trebati konfigurirati. Vratite se na aplikaciju za desktop i otvorite tab Security. Unesite i potvrdite lozinku koju namjeravate koristiti, pa unesite isto korisničko ime i lozinku koje ste koristili na tablet računalu.


Možete izbjeći stalno unošenje te lozinke tako što ćete ju spremiti. Nakon što se povežete, pročitajte uvodne upute i kucnite na Continue

Prvo što trebate napraviti jest aplikaciju uspjeriti na položaj tablet računala u odnosu na desktop, kako bi se mišem mogli kretati s jednog zaslona na drugi.

Kucnite tablet s tri prsta, pa kucnite na treću ikonicu. Pojavit će se upravljačka ploča s postavkama zaslona na vašem desktop računalu. Trebate označiti i prevući slike dva zaslona (jedan za desktop, drugi za tablet) tako da su u pravilnim pozicijama jedan prema drugom.

Na zaslonu tablet računala možete otvarati prozore programa, koristiti virtualnu tipkovnicu za unos teksta i još puno toga. Probna verzija omogućava korištenje u intervalima od po pet minuta. Možete se ponovno spojiti i nastaviti ili platiti tridesetak kuna, koliko aplikacija košta.

Izvor:Android Pit