STOL ZA KAVU I...

Ovaj divovski Android platit ćete gotovo 40.000 kuna

22.02.2014 u 15:33

Bionic
Reading

Računala integrirana u stolove nisu neka novotarija - pa ni za partnerske kompanije 3M i Ideum. Ipak, postojećem portfelju Windows 8 računala/stolića uskoro će se priključiti i Android varijanta. Cijena? Prava sitnica

Ideum i 3M su 'stoliće za kavu' opremili vrhunskim hardverom i zaštitom od prolijevanja tekućina, što ih čini idealnim ne samo za poslovne prostore, hotele i sl, već i za kućanstva (s viškom novca). Platform 32 i Platform 46 svojim imenima otkrivaju dijagonalu dostupnih računala. Oba tipa uključuju Intel Core i7 procesor na radnom taktu od 3,7GHz uz 16GB radne memorije, 500GB HDD te Blu-Ray optički pogon. Jedini vidljivi nedostatak je vjerojatno ekran, koji je u obje varijante razlučivosti tek 1080p:

Dok ga se u šali može nazvati i 'sljedećim phabletom' poznatog proizvođača mobilnih uređaja, najmanje šaljiva je cijena početnog (najmanjeg) modela - 6950 američkih dolara (gotovo 40.000 kuna). Usput rečeno, sve Android aplikacije rade uobičajeno - ali na ogromnoj površini.

Proizvođač očekuje dostupnost kasnije ove godine, a najavljena je i mogućnost podizanja više operativnih sustava na jednom uređaju.