besplatno

Ova tvrtka ima domaće softversko rješenje za nastavu online

13.03.2020 u 12:10

Bionic
Reading

Besplatna platforma IZZI nudi više od 1300 video zapisa, 3D modela, virtualnih panorama i laboratorija, kivizova, igara i sličnih sadržaja

Zbog koronavirusa bit će obustavljena nastava u istarskim osnovnim i srednjim školama. Prema najavama Ministarstva znanosti i obrazovanja, nastava će se održavati putem javne televizije i online.

U Hrvatskoj postoje domaća softverska rješenja koja mogu preuzeti takve zadaće. Jedno od njih je digitalna obrazovna platforma za izradu interaktivnih digitalnih izdanja IZZI nakladničke kuće Profil Klett.

  • +4
Dovođenje potencijalno zaraženih koronavirusom u karantenu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

'Zbog organizacije nastave online u redovitom smo kontaktu s resornim ministarstvom te brojnim ravnateljima i učiteljima u Hrvatskoj. S obzirom da imamo vlastito digitalno rješenje koje se već koristi u školama, svima ga nudimo kao praktično i potpuno besplatno rješenje za provođenje online nastave i učenje kod kuće', rekao je Dalibor Greganić, direktor tvrtke Profil Klett.

Digitalni sadržaji koje IZZI nudi - više od 1300 video zapisa, 3D modela, virtualnih panorama i laboratorija, kivizova, igara i sličnih sadržaja - besplatni su za sve učenike, učitelje i roditelje u Hrvatskoj. Platforma trenutno ima oko 40 tisuća korisnika, učenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

'Naši obrazovni materijali vrijede oko 10 milijuna kuna. U izradi te obrazovne platforme sudjelovalo je više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka', ustvrdio je Greganić.

IZZI je u pogonu drugu školsku godinu zaredom. Financiraju ju vlastitim sredstvima i licenciranjem softvera izdavačima u drugim državama, temeljem godišnje licence za stvaranje i distribuciju sadržaja njihovim krajnjim korisnicima, odnosno učiteljima, učenicima i roditeljima u tim državama.

'Potrebna je samo registracija i prijava na našu platformu. Nema skrivenih troškova. Aplikacija podržana je na svim uređajima, od mobitela do stolnog računala, a sadržaje je moguće koristiti i offline. Jedini smo izdavač iz Hrvatske koji je to omogućio', istaknuo je Greganić.