MOBILNI PREGLEDNICI

Ova tri dodatka promijenit će način na koji koristite Firefox na Androidu

13.04.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Privatnost pri surfanju, elegantne geste i besprijekorni noćni mod rada tri su alata uz koje će vaš Firefox za Android postati puno bolji

Firefox je preglednik za zahtjevne korisnike računala - brz je, usredotočen je na sigurnost i privatnost te se može beskonačno modificirati. Vrlo sličnu stvar radi i njegova mobilna varijanta.

Za razliku od Google Chromea, on podržava proširenja (ili dodatke, odnosno add-ons). Premda velik broj dodataka za stolni Firefox ne radi na onom mobilnom, velik broj popularnih to zbilja može. Zapravo, velik broj dodataka na vrlo elegantni način rješava probleme na koje prigovaraju brojni korisnici Androida.

Dark Reader

Dark Reader jako je popularno proširenje koje omogućava noćni mod rada na svim web stranicama, a možete ga podesiti da radi upravo ono što od njega tražite. Na osnovnoj razini ga samo upalite i zaboravite - sve web stranice imat će crnu pozadinu i bijeli tekst.

Ako odlučite proučavati druge njegove značajke, vidjete ćete da možete podešavati sitnice poput prebacivanja među temama, izraditi specifični noćni mod za pojedine stranice i tako dalje. Dark Reader je besplatan.

Simple Gesture

Simple Gesture omogućava jednostavne gestikulacije za uobičajene zadatke. Primjerice, potez desno učitava sljedeću stranicu, dok vas lijevi vraća na prijašnju. Dodatak podržava geste za prebacivanje na sljedeću karticu, prijašnju karticu, zatvaranje kartice, osvježavanje stranice i još hrpu tog drugog. Simple Gestures pored svega navedenog pruža i stvaranje višesmjernih gesti, odnosno spajanje nekoliko gesti u jednu. Primjerice, potezom dolje i onda lijevo pa gore kako biste ponovno učitali stranicu. Simple gesture je besplatan.

CYBER SIGURNOST

Isprobajte ove trikove za bolje surfanje na Mozilli Firefox

Pogledaj galeriju

Ghostery

Ghostery je moćni dodatak za privatnost koji predlažemo svim korisnicima Mozillina preglednika. Riječ je o univerzalnom programu za blokiranje praćenja koji pored svega čak i ubrzava vaše surfanje.

Proširenje ćete moći primjetiti svaki put kada učitate novu stranicu. Pokazat će se kao mali krug u donjem lijevom kutu na kojem će biti napisan broj trackera koje je pronašao i one koje je blokirao. Ghostery je, kao i dva prijašnja dodatka, potpuno besplatan.