DRUŠTVENE MREŽE

Otkriveno kada će Instagram početi skrivati 'lajkove'

11.11.2019 u 15:43

Bionic
Reading

Premda će lajkovi i dalje postojati, njihov konačni broj ostat će nevidljiv. Ovaj neobični režim rada prvo će biti testiran na području Sjedinjenih Država

Kao što vjerojatno već znate, Instagram već dulje vrijeme koketira s idejom skrivanja popularnog 'lajka' na objavama svojih korisnika. Društvena mreža ovu je značajku počela testirati na području Australije, Kanade, Brazila, Italije i drugih država početkom ove godine i sada testiranje kreće i na području SAD-a. Instagram ovim potezom nastoji promijeniti stranicu u nešto puno prihvatljivije mlađim korisnicima.

Instagramov šef Adam Mosseri je u nedavnom intervjuu za Wired najavio ovotjedni početak testiranja koje će zahvatiti samo dio SAD-a.

Sve dok je testiranje na snazi, Instagram neće pokazivati značajku 'like' na korisničkim objavama. Korisnici će umjesto toga samo vidjeti nekoliko korisničkih imena 'i ostale' umjesto konkretnog broja lajkova, dok će konkretni broj morati provjeriti u posebnom dijelu aplikacije kojem ne mogu pristupiti drugi korisnici.

'Ovo radimo zbog mladih' komentirao je Mosseri. 'Osnovna ideja je smanjiti pritisak na Instagramu i učiniti ga manje kompetitivnim - dati ljudima vremena da se usredotoče na povezivanje s drugima' zaključio je.

Dok Instagram vjeruje da će ovaj test pozitivno utjecati na njihovu platformu, značajka je postala strašno nepopularna među Australcima i Kanađanima - pogotovo influencerima i marketingašima kojima micanje lajkova doslovno znači nemogućnost opravdavanja zarade.

PRVI KORACI

Novi ste na Twitteru? Olakšajte si život uz pet korisnih savjeta

Pogledaj galeriju