startupovi, javite se

Osmislite budućnost komunikacije uz pomoć DT-a, HT-a i Nokije

24.03.2017 u 11:57

Bionic
Reading

Do 30. travnja možete prijaviti svoju startup tvrtku na program WARP Future Communication, po čijem bi završetku vaš projekt trebao biti spreman za brz izlazak na tržište

Program WARP Future Communication osmišljen je za tvrtke u razvoju (startup) koje mogu donijeti inovacije u komunikacijske usluge i povezana područja, kao što su prepoznavanje govora, roditeljski nadzor, umjetna inteligencija (AI), slanje i primanje glasovnih poruka i digitalni život te općenito obogatiti iskustvo glasovne komunikacije i videokomunikacije. 

Program pruža startup tvrtkama sve alate i resurse neophodne za razvoj, širenje i komercijalizaciju usluga s tehničkog i poslovnog aspekta. 

U sklopu programa WARP Future Communication Nokia nudi tehničku platformu, Deutsche Telekom distribucijski kanal, a startup akcelerator hub:raum znanja i iskustva te alate neophodne za izgradnju, razvoj i komercijalizaciju proizvoda.

U Hrvatskoj podršku projektu daje Hrvatski Telekom. Zainteresirane startup tvrtke mogu se prijaviti na stranici hub:rauma do 30. travnja

Program će se sastojati od sastanaka na licu mjesta, rada na daljinu (tijekom kojeg će startupi primati pojedinačnu pomoć i podršku poslovnih partnera) te okupljanja na kraju godine. 

Osnivači programa očekuju da će do kraja programa dva do tri inovativna rješenja biti spremna za brzi izlazak na tržište. Timovi startup tvrtki izabranih za program sudjelovat će besplatno bez potrebe za ulaganjem kapitala te zadržavaju prava nad svojim intelektualnim vlasništvom.

Bit će poželjno da razvijene usluge rade na platformama koje isporučuju Nokia i Deutsche Telekom. Startup tvrtke izabrane za sudjelovanje u programu dobit će podršku inženjera koji će pomoći u prijenosu i aktiviranju rješenja na željenoj platformi. 

'Zajedničkim i otvorenim inovacijama mogu se u suradnji s uspješnim industrijskim partnerima uspješno usmjeriti korporativni napori prema učinkovitijem udovoljavanju potrebama korisnika. 

WARP Future Communication startup tvrtkama pruža mogućnost bržeg izlaska na tržište uz podršku dviju velikih korporacija, Deutsche Telekoma i Nokije', objasnio je Jakub Probola, voditelj startup akceleratora hub:raum za Srednju i Istočnu Europu.  

'HT je važan dio ovog projekta omogućujući kao partner provedbu natječaja za hrvatske kompanije.

Kao najveći hrvatski startup akcelerator koji snažno vjeruje u potencijal ove inicijative, HT će podržati sve zainteresirane startupove kako bi mogli pokazati svoje autentične poslovne vještine u natjecanju', rekla je Ana Pauzar, voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda i ponuda novih proizvoda u HT-u.

Više informacija bit će dostupno na WARP Future Communications.