#startupvg

Prijavite svoj startup na natjecanje #StartupVG i osvojite do 10.000 kuna

07.03.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Grad Velika Gorica, u suradnji sa Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva (ZIP), organizira #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata

Natjecanje #StartupVG, navode organizatori, prilika je za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali.

Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova. Tijekom dva dana u razvoju će im pomoći mentora upućeni u pokretanje startup projekata.

'Grad Velika Gorica nizom mjera želi omogućiti razvoj poduzetništva i gospodarstva koje je potom i generator razvoja svih ostalih segmenata gradskog života. Ovo natjecanje je početak mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu', rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje. Pobjednici će biti nagrađeni s 10 tisuća kn, drugoplasirani tim dobit će laptop HP Pavilion 15-p260nm, dok će treći osvojiti 2.000 kn. 

Partneri projekta su Zagrebačka banka, Makromikro grupa i Poljoprom za trgovinu i usluge.

'Ovim projektom želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Grad Velika Gorica želi stvoriti poduzetničku infrastrukturu za poduzetnike početnike, a ovo je prvi korak', rekao je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice. 

Dvodnevni događaj započet će prezentacijom ideja u subotu, 25. ožujka, u 9 sati na adresi Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. U četvrtak, 9. ožujka, u 18 sati na istoj lokaciji će Stevica Kuharski, serijski poduzetnik, razvojni programer i managing partner Locodelsa, održati motivacijsko predavanje na temu Od ideje do startup projekta. Ulaz na predavanje je besplatan i otvoren za sve. 

Na natjecanje #StartupVG prijaviti se možete ovdje do 22. ožujka do podneva.