HACK IT! PRED VRATIMA

HT želi stvarati digitalne usluge budućnosti

03.11.2016 u 22:36

Bionic
Reading

Najmanje deset timova sa 43 sudionika sudjelovat ću u prvom hackatonu Hrvatskog Telekoma Hack It, koji će početi u petak, 4. studenog, u 17 sati

Cilj je hackatona Hack It!, kojeg HT organizira u suradnji sa startup inkubatorom Deutsche Telekoma hub:raumom, osmišljavanje rješenja za komunikaciju budućnosti. Glavna nagrada iznosi 20 tisuća kuna.

Natjecanje će biti održano u svježe preuređenim HT-ovim prostorijama na adresi Park stara Trešnjevka 2 u Zagrebu, a koje će po završetku hackatona služiti za održavanje radionica i edukacija, kako internih za HT-ove zaposlenike tako i šire. Program možete pronaći na stranicama natjecanja Hack It!

Kao što smo već pisali, na poziv HT-a i hub:rauma javilo se više od 150 programera, dizajnera, markentigaša i osoba upućenih u poslovanje. Za sudjelovanje je odabano njih 43, koji su raspoređeni u deset timova, balansiranih po znanju i vještinama.

Osmišljavat će načine komunikacije u budućnosti. Bez obzira na koju tehnologiju će se rješenje oslanjati, žiri će najviše cijeniti inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal.


Timovima će na raspolaganju biti međunarodni tim mentora, razni gadgeti i tehnologije, zona za opuštanje, hrana i piće.

'Okupili smo ljude koji razmišljaju svježe i izvan okvira, što je ključno u dinamičnom razvoju telekomunikacija. Želimo poticati takve ljude u njihovom razvoju i s njima profesionalno surađivati. To je dio naše šire strategije suradnje s akademskom zajednicom na podruju STEM-a.

Želimo stvarati digitalne proizvode i usluge budućnosti. Ne možemo to sami, trebaju nam mladi', rekla je članica uprave HT-a za ljudske resurse Marija Felkel, podsjetivši kako je HT-ov natječaj za stipendije upravo u tijeku

Felkel očekuje kako prvi HT-ov hackaton neće biti i posljednji te kako će suradnja s DT-ovim hub:raumom biti nastavljena.

'Jako smo zadovoljni zanimanjem startup zajednice. Rješenja koja tražimo moraju biti cjelovita, kreativna i izvediva. Posebno nas veseli to što rješenja nastala tijekom natjecanja Hack It! mogu biti primjenjena u cijelom Deutsche Telekomu', istaknula je Ana Pauzar, voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda i ponuda novih poslovanja u HT-u, koja je ujedno i voditeljica hackatona.

Naime, HT je u lipnju preuzeo koordinaciju Core Communication Competence Centera za DT grupu, što znači kako je odgovoran za provedbu ciljeva orijentiranih na temeljne komunikacijske telekom usluge na razini cijelog DT-a.

'Suradnja korporacija i startupova je važna i obostrano korisna. Hack IT! ima vrlo zanimljivu temu, pogotovo u dobu u kojem su korisnici ti koji nameću trendove, ne industrija', naglasila je izvršna urednica Netokracije Mia Biberović, koja će biti u žiriju natjecanja. '

Više:Hack It!