HoloLenz Gate

Oprez, od ovog videa zavrtjet će vam se u glavi!

16.03.2017 u 06:44

Bionic
Reading

Možda ste nedavno vidjeli zanimljivu simulaciju videoigre Portal u okružju proširene stvarnosti koju pruža Microsoftov HoloLens. Iako ste u toj demonstraciji mogli bacati virtualne predmete kroz jedan portal i gledati kako ispadaju na drugu stranu, nikad niste mogli u jednog od njih ušetati. Aplikacija HoloLenz Gate radi upravo to i prilično je negostoljubiva prema ljudima koji se boje visine

Autor ovog rezultata jednogodišnjeg eksperimentiranja je Kei Voxel. Kompilaciju njegovih dostignuća možete pogledati u videouratku na kraju članka, no vodite računa da biste od njega mogli osjetiti mučninu. Već same rupe na podu zbilja izgledaju opasno, no nakon što korisnik kroz jedan od prolaza ušeće u sasvim drugu lokaciju koja nadgleda veliki planinski lanac savršeno je jasno da ovdje gledamo tehnologiju nove generacije.

HoloLens je, podsjećamo, još jako daleko od komercijalne verzije, no ono što gledamo ovih dana zbilja izgleda impresivno. Tehnologija je, bez sumnje, puno uzbudljivija od VR-a, a ako je Microsoft toga svjestan, glasine su zbilja istinite. Naime, proteklog mjeseca izvješća su nalagala da je div iz Redmonda toliko uvjeren da radi nešto posebno te činjenicom da je konkurencija daleko iza njega - doslovno preskočio jednu iteraciju HoloLensa.

HoleLenz Gate Izvor: Društvene mreže / Autor: Prosthetic .Knowledge

Ako je vjerovati izvorima, Microsoft ne planira izdati HoloLens 2, već je stisnuo prema naprijed razvijajući verziju broj tri. Ovo, među ostalim, znači da developeri novi model neće dobiti sve do 2019. godine.

Sve što možemo raditi zasad je sliniti pred nevjerojatnim stvarima koje je postigao Kei Voxel. Ako želite pratiti njegove daljnje radove, pratite ga putem njegova Twittera.