UZ POSEBNU PONUDU I OPTIKU

Olympus modelom OM-D odaje počast titanijskom klasiku

15.05.2015 u 06:54

Bionic
Reading

Olympus priopćava da su otkrili suvremenu verziju svevremenskog klasika iz 90-tih godina, modelu OM-3Ti. Posrijedi je OM-D E-M5 Mark II u ograničenom izdanju, 's tijelom obavijenim titanijem koje evocira zlatno doba originalne OM serije'. Pored toga, ovaj proizvođač je otkrio dva nova profesionalna Micro Four Thirds objektiva iz M.ZUIKO PRO obitelji te posebnu ZUIKO ljetnu ponudu

Osim po boji titanija, ova serija koja izlazi u ograničenom broju razlikuje se od standardnog modela po kožnoj trakici s natpisom OM-D, vlasničkoj kartici s citatom legendarnog dizajnera OM linije, Yoshihise Maitanija te kožnoj futroli za karticu. Na drugoj strani kartice bit će broj između jedan i 7,000 jer će se u ovom izdanju napraviti samo 7000 fotoaparata. OM-D E-M5 Mark II Limited Edition će biti dostupan od lipnja 2015. kao samo tijelo ili u pakiranju sa svestranim zoom objektivom M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II.

Kad je riječ o novim objektivima, posrijedi su svjetlosno jaki M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO i M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO, a Olympus navodi da se time M.ZUIKO PRO obitelj optike ukjlučila u ponudu profesionalnim i poluprofesionalnim fotografima te ambicioznim zaljubljenicima u fotografiju. Naime, sada je s pet objektiva 'pokriven cijeli raspon žarišne duljine sve do 300mm u 35mm ekvivalentu'.


Dva nova objektiva će se u prodaji naći tijekom lipnja, a za 8-milimetarski Fiseye kompanija navodi kako je prvi 1:1.8 takav objektiv u svijetu. Kao i kod ostatka linije ovih proizvoda, kupci mogu računati s izvrsnom kvalitetom izrade kućišta i pripadajuće optike.

Olympus priopćava i kako od 12. srpnja do 31. kolovoza svi kupci jednog od četiri odabrana Four Thirds M.ZUIKO DIGITAL objektiva mogu dobiti povrat novca u iznosu do 150 eura (ili ekvivalent u drugim valutama) .Direktor prodaje u Olympus Europe, Miguel Jodra, je istaknuo kako je 'produženo ljeto' način na koji Olympus želi zahvaliti sve većem broju fotografa, od profesionalaca do ambicioznih amatera koji su otkrili i drugima prenijeli fotografski potencijal prenosivih, svestranih i kvalitetnih OM-D i PEN fotoaparata i objektiva.

Četiri objektiva u ponudi su M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 osnovni objektiv, M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6 iznimno širokokutni zoom objektiv, M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-6.7 II super telefoto zoom te M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II sve-u-jedan zoom objektiv za PEN ili OM-D sustave.