kakva poslastica

Oko 500 Appleovih retro računala i gadgeta na aukciji, ovo je odlična prilika da ugrabite komadić povijesti

28.02.2023 u 08:25

Bionic
Reading

Zbirka Appleovih računala koja obuhvaća predmete stare i gotovo pola stoljeća i koja prati razvoj jedne od najutjecajnijih svjetskih tvrtki u ožujku će biti ponuđena na prodaju u Kaliforniji

Ljubitelji revolucionarne tvrtke Stevea Jobsa moći će se dočepati zbirke uređaja koji pokazuju kako je Apple postao poznato ime. "Hanspeter Luzi Apple arhiva" sadrži više od 500 računala i Apple uređaja koje je desetljećima prikupljao švicarski predavač i poduzetnik.

"Svi ti proizvodi doista su oblikovali vrijeme i doveli do društvene promjene u načinu na koji radimo, učimo, djelujemo i komuniciramo, pa čak i provodimo svoje slobodno vrijeme", rekao je Erik Rosenblum iz Julien's Auctions na Beverly Hillsu.

"Nalazimo se u zanimljivom vremenu... upravo sada, kad smo prošli put od svakodnevne upotrebe Appleovih računala do povijesnog izloška."

  • +28
Povijesna zbirka Appleovih računala Izvor: Profimedia / Autor: Julien's Auctions/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zbirka uključuje Apple II Plus iz 1979.-1982., zajedno s monitorom i konzolama, kao i originalni Macintosh iz 1984. godine.

"Svi ti dijelovi su djedovi naših iPhonea, iPada i iMacova", rekao je Rosenblum.

"Vrlo je cool vidjeti evoluciju."

Dražba 30. ožujka uslijedit će nakon što je originalni iPhone iz 2007., koji nikada nije vađen iz kutije, prodan za više od 63.000 dolara.