DRUGA STRANA IZBORA

Obamina slika osvojila društvene mreže

08.11.2012 u 09:12

Bionic
Reading

Fotografija bračnog para Obama u zagrljaju u manje od 24 sata 'retvitana je' više od 700 tisuća i 'lajkana' više od pet milijuna puta

Fotografija Baracka Michelle Obame koju je američki predsjednik objavio na svom Twitteru u noći izbora, uz poruku 'Još četiri godine', postala je najraširenija fotografija na društvenim mrežama. Ikad.

Čak je premašila i fotografiju koju je objavila Bijela kuća, a koja prikazuje predsjednika i suradnike koji prate akciju protiv Osame bin Ladena.

Slika koja prikazuje prvi par SAD-a u zagrljaju snimljena je u kolovozu, a Obama ju je objavio nakon što su izašli prvi rezultati koji su ukazivali na njegovu pobjedu.

I slika se raširila putem društvenih mreža brzinom svjetlosti. U samo 24 sata, retvitana je (podijeljena na Twitteru)više od 700 tisuća puta.
Time je postala najraširenija poruka na Twitteru u njegovoj povijesti.

Fotografija je i na Facebooku podijeljena više od 500 tisuća puta, a dobila je i gotovo četiri milijuna lajkova

Takvo širenje jednog tweeta i fotografije pokazalo je da su društvene mreže postale važan alat u izbornoj kampanji i komunikaciji s građanima.

Dovoljno je istaknuti kako Obama na Facebooku ima gotovo 33 milijuna lajkova, a na Twitteru više od 22 milijuna pratitelja

Uostalom, Obama je prvo objavio svoju pobjedu na Twitteru i Facebooku, a tek potom održao pobjednički govor.
Mogli bismo reći - ako nije bilo na Facebooku i Twitteru - nije se ni dogodilo.