PRIPREMITE 1200 dolara

Nvidia predstavila novog kralja grafičkih kartica - Titan XP

07.04.2017 u 12:12

Bionic
Reading

Pascal s Titanom XP ima, kao što ste vjerojatno i sami zaključili, više jezgri, brži takt rada, bržu memoriju i jači procesor od prethodnika Titan X-a

Nvidia je najnoviji Titan priredila za korisnike koji, očekivano, raspolažu većom količinom novca te koji nisu skloni kompromisima kada su u pitanju maksimalne performanse u videoigrama.

Titan XP u sebi sadrži zbilja jak hardver koji statistički nadmašuje dosadašnje perjanice poznatog proizvođača. Kartica, naime, dolazi s 12 GB GDDR5X memorije takta 11.4 Gbps, 3,840 CUDA jezgri takta 1.6 GHz te 12 TFPLOP čiste snage.

Ukratko, ovo je zbilja moćna kartica ako uzmemo u obzir njezine tehničke stavke. Titan XP također je dostupan i vlasnicima Maca zahvaljujući novim driverima Pascal koje će biti dostupne u drugom dijelu mjeseca. Prvi put u povijesti vlasnici Applea moći će uživati u moći kartica iz Nvidije koje pokreće Pascal GPU.

Cijena? Prava sitnica. Titan XP koštat će vas 1.200 dolara na dućanu nvidia.com. Datum dolaska u ovdašnje dućane hardverom još nije poznat.