DIGITALNO 'VI'

Novosti na Messengeru, Instagramu i Facebooku: Pogledajte što donosi najavljena nadogradnja

02.02.2022 u 07:01

Bionic
Reading

Zuckerbergova kompanija Meta najavila je vizualnu nadogradnju avatara koji će uskoro postati dostupni na platformama poput Messengera i Instagrama

Meta donosi nadograđene verzije svojih 3D avatara na Instagram, Facebook i Messenger. Korisnici u SAD-u, Kanadi i Meksiku mogu se prikazati u 3D-u i to u obliku naljepnica, objava u Feedu, profilnih slika i tako dalje.

Najnovija nadogradnja dodaje niz vizuala za osobe s invaliditetom poput aparatića za sluh ili invalidskih kolica, a nadograđeni avatari moći će se vrzmati po svemu od naljepnica do objava. Meta je također dodala nekoliko posebnih modifikacija za lice, kao i opciju da se vaš avatar pojavi i u virtualnoj stvarnosti. Za kraj su, naravno, najavili da će ovakva poboljšanja postati standard, piše TechCrunch.

Dolaskom nove nadogradnje korisnici mogu avatare nagurati u sve Metine aplikadcije, a promjene koje naprave, recimo, u Instagramu automatski će se aplicirati na Facebook i Messenger.

Meta je također u partnerstvu sa NFL-om priredila navijačke dresove za idući Super Bowl. Od sad do 28. veljače korisnici mogu nositi znakove Cincinnati Bengalsa ili Los Angeles Ramse. U ponudi je također neutralna majica Super Bowl LVI - u za korisnike koji ne žele birati tim.

Kompanija je svoje avatare prvi put izbacila 2020. uoči sve većeg pritiska konkurentskih Bitmojija, premda do danas nije izbacila brojke koje potvrđuju njihovu popularnost kod korisnika Metinih platformi.