MI 8

Novi Xiaomi imat će prozirno kućište

02.06.2018 u 18:24

Bionic
Reading

Poznati kineski proizvođač Xiaomi najavio je Mi 8, perjanicu ovogodišnje ponude koja dolazi i u prozirnoj verziji imena Explorer Edition

Xiaomi je najavio svoj novi flagship Mi 8 i da, radi se o prvom njihovom uređaju opremljenom čuvenim 'zubom'. Uređaj dolazi opremljen 6.21 inčnim OLED zaslonom iz Samsunga obavijenim oko prilično velikog 'zuba' opremljenog selfi kamericom od 20 megapiksela.

Konstrukcija i procesor

Telefon ima zakrivljeno stakleno kućište okruženo aluminijskim okvirom. U uređaju se skriva Qualcommov Snapdragon 845 i nova dvostruka kamera od 12 megapiksela. Xiaomi također tvrdi da se radi o prvom telefonu na svijetu koji koristi GPS u dvije frenkvencije te koji služi za precizniju navigaciju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Xiaomi

Dobar omjer cijene i snage

Xiaomijevi Mi uređaji redovito su dobar omjer cijene i performansi, premda rijetko kad koriste najmoderniju dostupnu tehnologiju. Upravo zato kompanija planira ići do kraja sa Mi 8 Explorer Editionom. Ovaj neobični smartfon ima senzor za otiske prstiju unutar ekrana koji prvi na tržištu koristi osjetljivost na pritisak. Xiaomi također tvrdi da se radi o prvom Androidu na svijetu koji koristi 3D prepoznavanje lica.

I da, imat će svoje animotikone.

Pet novih Androida koji su nas totalno zaintrigirali Izvor: Twitter / Autor: Evan Blass

Za kraj, Explorer Edition će imati prozirnu pozadinu koja izgleda bolesno dobro.

Od nadzorne kamere do Libele

Našli smo devet zgodnih značajki za smartfon koje morate isprobati

Pogledaj galeriju

Kada dolaze i koliko koštaju?

Konačni uređaj u novom asortimanu je Mi 8 SE, manji i sporiji Mi 8 koji ime 'posuđuje' od jeftinijih verzija Appleovih iPhoneova. Riječ je o prvom telefonu koji koristi Qualcommov novi Snapdragon 710, a dolazi opremljen 5.88-inčnim OLED ekranom.

Mi 8 će u kini koštati oko 2,656 kuna, Explorer Edition 3640 kuna, dok će mali SE biti dostupan za 1772 kn. Mi 8 u Kinu dolazi 5. lipnja, SE 8. lipnja, dok će Explorer Edition biti dostupan malo kasnije.