UZ 4D FOKUSIRANJE

Novi Sonyjev fotoaparat je idealan za amatere

07.11.2015 u 08:28

Bionic
Reading

Sony je otkrio novi fotoaparat u svojoj Alpha liniji proizvoda. Ovaj put je riječ o uređaju namijenjenom amaterskim fotografima, no to mu nikako ne umanjuje mogućnosti. A68 tako donosi niz tehnologija od već priznatog modela A77 II te dolazi sa Sonyjevim jedinstvenim 4K FOCUS sustavom. On je zaslužan za izvrsne autofokusne performanse u svim uvjetima snimanja

U priopćenju stoji da ovakav sustav fazne detekcije ne koristi manje od 79 AF točki, uključujući i 15 sjecišnih točki te predani f2.8 AF senzor točke za slabo osvjetljene kadrove. Zahvaljujući integriranim tehnologijama, A68 pruža i kontinuirano AF praćenje s brzinama do osam slika u sekundi. Kako bi rezultirajući materijal bio što manje mutan i fluidan za fotke i filmove, brine se integrirani Image Sensor-Shift mehanizam.

No, jednako je bitno i srce uređaja. Posrijedi je APS-C Exmor CMOS senzor od 24 megapiksela, koji pruža spektar osjetljivosti ISO 100-25600, a uz BIONZ X procesor slike zajamčeni su izvrsni rezultati.

Valja spomenuti i 2,7-inčni LCD zakretni zaslon, kojeg se može nagnuti za 135 stupnjeva prema gore i 55 stupnjeva prema dolje, za snimanje i kadriranje iz svih položaja. S tehnološki i mogućnostima bogate A7 serije uređaja je preuzet i kontrolni kotačić na stražnjem dijelu uređaja za brzi pristup postavkama.

Uređaj bi trebao stići početkom sljedeće godine po cijeni od 600 eura za tijelo.