PRIČA SE

Novi Google Pixel mobitel bit će "stiskavac" baš kao HTC U11

17.08.2017 u 08:04

Bionic
Reading

Iduće izdanje Googleovih pametnih telefona moglo bi biti predstavljeno tijekom listopada ove godine. Bit će nešto skuplji, ali navodno je u pripremi i jeftiniji model

Čini se kako bi standardni model Pixel 2, kojeg proizvodi HTC, neće radikalno izgledom razlikovati u odnosu na prethodnika.

No Pixel 2, XL kojeg su navodno pripremali u LG-ju pod kodnim nazivom Muskie će, izgleda, biti zamijenjen još većim pametnim telefonom istog proizvođača, ovog puta pod kodnim nazivom Taimen. 

Slike i video koji su procurili prikazuju smartfon s ispupčenom kamerom i zaslonom zaobljenih kutova te značajno smanjenih rubova, slično kao na modelu LG G6, s time da nema 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice već samo jedan utor za USB-C. Zauzvrat će dobiti stereo zvučnike. Čini se kako će to vrijediti za oba uređaja. 

Kao i G6, Taimen će imati zaslon omjera 18:9 sa zaobljenim uglovima i minimalnim rubovima pri vrhu i dnu. Stražnji dio je mješavina metala i stakla, a senzor otiska prsta je izgleda smješten u metalni dio. Kamera ima samo jednu leću i dvostruku bljeskalicu. 

HTC-ova značajka u LG-jevu smartfonu?

Iako bi ga mogao proizvoditi LG čini se kako će naslijediti jednu od HTC-ovih značajki: baš kao i na modelu U11, mogao bi imati kućište Edge Sense koje je moguće stiskati i tako upravljati mobitelom.  

Oba modela trebala bi doći s novim Qualcommovim sustavom Snapdragon 836, navodno deset posto bržim od prethodnika kojeg je moguće naći u modelima Galaxy S8, U11 i OnePlus 5.  Taj sustav na čipu (system on a chip, SoC) koristi isti procesor i grafički procesor kao i 835, ali uz viši radni takt.

Google Pixel 2 and Pixel XL 2 3D Renders Izvor: Društvene mreže / Autor: MySmartPrice

Što se memorije tiče, bit će na raspolaganju četiri GB RAM-a i 64 ili 128 GB ugrađene memorije.

Priča se kako će imati OLED zaslone dijagonale pet (12,7 centimetara) i šest inča (15,2 cm) te razlučivosti 1.080 i 1.440 piksela. Operativni sustav trebao bi biti Android O 8.1.1. 

Nije još jasno hoće li novi Pixel biti vodootporan. 

Kad možemo očekivati modele Pixel 2 i 2 XL?

Google ih obično predstavlja tijekom jeseni. Vjerojatno će se to dogoditi tijekom listopada. Očekujte kako bi mogli biti 50 američkih dolara skuplji.

No, također se priča o tome kako će biti predstavljen i jeftiniji model koji neće nositi naziv Pixel, unatoč kodnom nazivu Pixel 2B, piše Digital Trends.