NEVIĐENA KVALITETA FOTKI

LG: Uz magičnu kamericu mobitela V30 ne treba vam fotoaparat

11.08.2017 u 08:03

Bionic
Reading

Možda još nije službeno otkrivena, no LG-jeva mobilna multimedijalna perjanica V30 već je u reklamnom materijalu. Južnokorejska tvrtka odlučila je najaviti 'magičnu' kamericu koju će sadržavati ovaj uređaj, a kojom će se snimiti bolje slike no ikad prije

Utrka po megapikselaži mrtva je već neko vrijeme, a sada se proizvođači uglavnom oslanjaju na dodatne značajke - poput integriranja više senzora za otkrivanje dubine ili snimanje u uvjetima lošeg osvjetljenja. Prema svježoj objavi LG-ja, nadolazeći mobitel V30 donosi brojne značajke do sada poznate iz svijeta punokrvnih fotoaparata. Srce svega činit će - optika:

Više stakla - manje izobličenja

LG-jeva optika 'Crystal Clear Lens' propuštat će 25 više svjetla od konkurencije, s otvorom blende od f/1,6 - prvim takvim u industriji. Nova optika najavljena je i kao superiorno rješenje u odnosu na klasične plastične elemente te će pružati bolji kontrast i reprodukciju boja. 

'LG ima nenadmašnu baštinu kad je riječ o mobilnoj fotografiji. Naša odluka o prihvaćanju staklene optike u mobitelu V30 donesena je upravo zbog toga što je tradicionalno riječ o značajki poznatoj iz DSLR aparata. Za korisnike za koje je V serija osmišljena, ovakva inovacija bit će od velikog značaja', izjavio je Juno Cho, predsjednik LG Electronics Mobile Communicationsa. 

Kamerica nadolazećeg mobitela V30 bit će superiorna ne samo prethodnicima, već i konkurenciji općenito. U usporedbi s modelom V20, izobličenja su srezana za 30 posto - iako je cijeli sklop kamerice smanjen za isti postotak u odnosu na raniju generaciju. 

Velike najave i mogućnosti

LG navodi kako za nadolazeću multimedijalnu perjanicu treba očekivati klasični set mogućnosti po kojima su i postali poznati u svijetu mobilne fotografije. V30 će donijeti autofokus s laserskom detekcijom, optičku i elektroničku stabilizaciju slike te niz drugih mogućnosti. 

Koliko je točna tvrdnja iz priopćenja da će V30 osvojiti nove vrhove kvalitetom mobilne fotografije tek treba vidjeti. V30 će službeno biti otkriven 31. kolovoza.