STIGLA POTVRDA

Nova nadogradnja: Web preglednik Edge bit će ugrađen u Windows 10

18.06.2020 u 10:31

Bionic
Reading

Zasad još nije jasno što bi nam sve nova nadogradnja Windowsa mogla donijeti osim Edgea, ali čini se kako neće biti puno noviteta

U Microsoftu planiraju do kraja godine ugraditi novo izdanje web preglednika Edge, temeljeno na Chromiumu, u operativni sustav Windows 10.

Novi je preglednik već dostupan od siječnja, ali dosad još nije bio ugrađen u Windowse. To će se dogoditi sa softverskom nadogradnjom 20H2, koju su upravo počeli testirati u sklopu programa Windows Insider.

Zasad još nije jasno što bi nam sve nova nadogradnja Windowsa mogla donijeti osim Edgea. Dosad se moglo tek čuti kako će ponuditi 'iskustvo brže instalacije jer će se instalirati poput mjesečne nadogradnje'. To bi moglo značiti kako ne trebamo očekivati puno novih većih značajki.

Druga velika prošlogodišnja softverska nadogradnja stigla je u studenom u obliku više nalik tradicionalnom servisnom paketu nego punoj nadogradnji poput one iz svibnja, s kojom smo dobili novu temu za Windows 10, podršku za Kaomoji, značajku Windows sandbox te razdvajanje pretraživanja za Windows i digitalnu pomoćnicu Cortanu, piše Verge.