NOVA ZNAČAJKA

Noćni režim rada za Outlook i Office izgleda prilično cool

30.08.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Dodatne beneficije uključuju manji napor za oči pri korištenju u prostorijama sa slabim osvjetljenjem

Microsoft se punom parom primio adaptaciji svojih brojnih aplikacija u sve popularniji 'noćni mod rada', zatamnjenu kolor šemu koja velik broj korisnika privlači zbog dizajna, a zadržava zbog, pa...dizajna (i poboljšanog vida). Kompanija je nedavno obećala da če dark mode stići i u Microsoft 365, kao i mobilni Office.com i Outlook.

Novi noćni mod rada za Outlook na iOS-u i Androidu kao i njegova web inačica usredotočuje se na pružanje udobnog iskustva čitanja u slabo osvjetljenim prostorijama na taj način da kontrastne boje aranžira po tamnoj površini i time im daje mogućnost da 'iskoče' bez opterećivanja vida korisnika. Konačni rezultat izgleda prilično dobro, kao što se i da vidjeti iz demonstracijskog videa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Micrsosoft

Noćni mod rada je trenutno dostupan na Office.com te će uskoro stići i na mobilne uređaje. Kada koristite mobilne aplikacije, progra će automatski aktivirati značajku čim korisnik uključi sustav za uštedu baterije.

LENOVO I HUAWEI

Tražite laptop? Bacite oko na ove nove modele

Pogledaj galeriju

Microsoft je u službenoj objavi naglasio da će kod nadolazeće verzije softvera za iOS i Androda automatski prebacivati u noćni mod rada temeljeno na preferencama samog korisnika. Dolaskom iOS-a 13, ova značajka neće samo stići u Outlook, već i u Word, Excel, OneNote, PowerPoint, SharePoint, OneDrive, Planner i To-do.