ETO REDIZAJNA

Facebook ima novi logo, sviđa li vam se?

05.11.2019 u 12:22

Bionic
Reading

Novi logo je jednostavan: sastoji se samo od teksta 'Facebook', ispisanog fontom koji bi dobro pristajao, primjerice, kreditnim karticama. Bit će dostupan u raznim bojama

Facebook je predstavio novi logotip koji će poslužiti kao vizualni identitet tvrtke koja ima u vlasništvu društvenu mrežu Facebook te aplikacije Instagram, WhatsApp i još štošta.

DIGITALNO DOPISIVANJE

Jeste li znali za ove superkorisne trikove za WhatsApp?

Pogledaj galeriju

Novi logo je jednostavan: sastoji se samo od teksta 'Facebook', ispisanog fontom koji bi dobro pristajao, primjerice, kreditnim karticama.

Bit će dostupan u raznim bojama koje će predstavljati razne brendove: plava za Facebook, zelena za WhatsApp, roza za Instagram... U službenoj bi se uporabi trebao naći tijekom nadolazećih tjedana.

U Facebooku su dosad koristili logo za društvenu mrežu kao vizualni identitet cijele tvrtke. Ali, u 15 godina od pokretanja Facebook se znatno proširio i obuhvatio druge brendove pa je došlo vrijeme za ponovno brendiranje kako bi se krovnu tvrtku bolje razlikovalo od njenih pojedinih dijelova.

Razmišljali su i o promjeni naziva krovne tvrtke (na što su se odlučili u Googleu i kreirali Alphabet), ali su odustali od toga kako ne bi ispalo da se žele sakriti od kritika i problema s kojima su suočeni, piše Verge.