JAVNI OKRŠAJ

Šef Twittera prozvao Marka Zuckerberga, evo što mu je poručio

25.10.2019 u 10:07

Bionic
Reading

Jack Dorsey ljut je zbog toga što prvi čovjek Facebooka pokušava krivotvoriti povijest

Tijekom konferencije Twitter News Summit glavni izvršni direktor Twittera Jack Dorsey bespoštedno je kritizirao suosnivača i glavnog izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga.

Komentirajući Zuckerbergov govor na Sveučilištu Georgetown prošlog tjedna Dorsey je rekao kako puno govorimo o govoru i izražavanju, ali ne spominjemo doseg i pojačanje. 'Zuckerberg o tome nije pričao', naglasio je.

DIGITALNO DOPISIVANJE

Jeste li znali za ove superkorisne trikove za WhatsApp?

Pogledaj galeriju

Šef Facebooka se, naime, u tom govoru dotaknuo odluke koje su donijeli u toj društvenoj mreži da ne cenzuriraju političke oglase i opisao ju kao platformu koja nudi 'glas i uključivanje'.

Pokušao je također pokretanje Facebooka prikazati kao reakciju na rat u Iraku, ustvrdivši kako bi 'stvari možda pošle drukčijim tijekom da je više ljudi imalo gdje podiejliti svoja iskustva'.

Bilo je to prvi put da u javnost iznosi takav stav, zbog čega ga je Dorsey pozvao na red. 'U toj priči je određena mjera revizionizma, koja smanjuje autentičnost onog što smo pokušavali učiniti', rekao je.

Dorsey je bio jedan od pokretača Twittera prije nešto manje od 15 godina. I sam je bio metom kritika zbog toga što Twitter ne poduzima dovoljno kako bi se smanjilo zlostavljanje na toj mreži, kao i zbog izostanka reakcije na ispade američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Kad su ga pitali da li bi se pridružio organizaciji Libra Association, koja stoji iza digitalne kriptovalute koju Facebook pokušava pokrenuti, Dorsey je to odlučno odbio, piše Business Insider.