BASIS PEAK

Nevjerojatno koliko će ovaj uređaj znati o vama

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 06.10.2014 14:50
  • Objavljeno 06.10.2014 u 14:47
Basis Peak

Basis Peak

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Basis

Basis, tvrtka u Intelovu vlasništvu, predstavila je novu generaciju uređaja za praćenje tjelovježbe i sna Peak. Odlikuje se novim dodirnim dizajnom i poboljšanom senzorskom tehnologijom, a nudi non-stop praćenje bila, čak i tijekom tjelovježbe

Kućište mu je od kovanog aluminija s dodirnim zaslonom Gorilla Glass 3, vodootpornim do tlaka od pet atmosfera i silicijskim remenima. Bit će dostupan u dvije inačice: mat crnoj s crno-crvenim remenima i brušeno srebrnoj s bijelo-sivim remenima.

Tijekom rada na uređaju Peak Basis je iznova projektirao svoj optički mehanizam za praćenje bila te ga opremio snažnijim senzorima, koji daju bolju preciznost i dosljednost. Peak ujedno kontinuirano prati kretanje, znojenje i temperaturu kože. Takav višesenzorski prikaz, u kombinaciji s Basisovom tehnologijom BodyIQ, uređaju Peak omogućuje automatsko prepoznavanje hodanja, trčanja, vožnje bicikla, faza spavanja, kvalitete sna...

Čak i kada svi ti senzori rade bez prestanka, baterija bi trebala raditi četiri dana. Uređaj je vodootporan do tlaka od pet atmosfera, što je dovoljno za plivanje, a podržavat će i prikaz obavijesti na pametnom satu - recimo dolaznih poziva i SMS poruka - s telefona sa sustavom iOS.

Tehnologija BodyIQ s interno standardiziranim algoritmima omogućuje automatsko praćenje sna i tjelesnih aktivnosti (hodanja, trčanja, vožnje bicikla). Značajka Advanced Sleep Analysis sadrži podršku za REM san, dubok i lagan san, nemiran san, prekide u spavanju i kvalitetu sna.

Nudi i sustav zdravih navika korisnicima olakšava postavljanje opipljivih ciljeva te se automatski prilagođava korisnikovu napretku kako bi ciljevi uvijek bili dosežni, a navike održive.

Basis Peak bit će dostupan od studenog, a prodavat će ga po maloprodajnoj cijeni od 199,99 američkih dolara (oko 1100 kuna) putem odabranih američkih maloprodajnih trgovina, uključujući Amazon, Best Buy i REI te putem web odredišta www.mybasis.com. Do božićnih blagdana stiže i u Kanadu, Veliku Britaniju, a kasnije i u ostale europske zemlje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!