NIJE ZA SVAČIJE OČI

Netko se gadno našalio s ovom aviokompanijom

15.04.2014 u 16:02

Bionic
Reading

Zrakoplovna tvrtka US Airways naveliko se morala ispričavati nakon što je netko na njihovom korisničkom računu na Twitteru tvitnuo fotografiju pornografskog sadržaja, na kojoj se vrlo zorno vidi kako žena spolno opći s modelom Boeinga 777

Djevojka s nadimkom Alex tvitnula je izravno na korisnički profil US Airwaysa i požalila se zbog toga što je njen let do Portlanda bio odgođen. Tražila je 'besplatne stvari' zbog toga što su joj pokvarili početak praznika.


Tko god je u tom trenutku vodio računa o tom segmentu društvenih mreža odgovorio je kako im se ne sviđa to što čuju te pozvao Alex da se javi odjelu za odnose s korisnicima. Ovako je to izgledalo (pojedinosti su naknadno zatamnjene):

Sporni tvit (klikni za uvećanje)

US Airways prati 418 tisuća tviteraša, pa se - razumljivo - vrlo brzo digla prilična strka. U tvrtci nisu objasnili zašto je fotografija odaslana, ali su se ispričali, uklonili tvit i pokrenuli istragu.

Iako je tvit obrisan, 22 minute - koliko je bio dostupan online - bilo je dovoljno da se proširi internetom kao šumski požar. Alex nije bila jedina, isti tretman dobila je i korisnica Elle Rafter, koja se također požalila na odgodu leta za Portland.

Stjecajem okolnosti, incident je uspio zasjeniti online objavu dobitnika Pulitzerove nagrade, koja se odvijala u isto vrijeme. Dogodio se u nezgodnom trenutku za US Airways. Naime, ta se tvrtka sprema na spajanje s American Airlinesom, iz čega bi trebala nastati najveća svjetska zrakoplovna tvrtka, piše Daily Mail