RAZMIŠLJA SE O TOM

Neslužbene Twitter aplikacije će možda ipak opet procvasti

16.07.2015 u 08:17

Bionic
Reading

Twitter je u proteklih nekoliko godina značajno ograničio neslužbene aplikacije za pristup toj društvenoj mreži. Stvar se razvijala postpuno, tako da u ovom trenutku tek nekoliko neslužbenih aplikacija može uživati u dodatnim korisnicima, dok su ostale praktički blokirane. U Twitteru sad smatraju da je takav potez bio 'strateška greška'

Suosnivač Twittera Evan Williams je na je na nedavno održanoj tech konferenciji otkrio kako je restrikcija API-ja postala Twitterovom 'strateškom greškom', vjerojatno u smislu da se time smanjio broj potencijalnih korisnika mreže. Dodao je i kako bi Twitter trebao biti platforma na kojoj developeri žele graditi korisnička iskustva.

No, nije jasno hoće li i kada točno reforme ugledati svjetlo dana. Društvena mreža i dalje posluje s gubitcima, što bi situaciju moglo ubrzati i prije odabira novog trajnog čelnika.


Twitter je (napokon) odlučio što će biti - realtime news platforma, ako je za vjerovati Williamsu. No, developeri su ranije izgubili povjerenje u Twitter i veliko je pitanje što će ih nagnati u razvoj novih komada softvera za sve popularne platforme.