NISU OBVEZNE

Neke značajke Androida 11 možda neće biti dostupne svima

04.07.2020 u 16:10

Bionic
Reading

Proizvođači kao što su Samsung, Xiaomi, LG, OnePlus i drugi neće morati u svoja izdanja uvrstiti pojedine nove postavke

Googleov operativni sustav za mobitele Android 11 ušao je u fazu javnog beta testiranja. Prema prvim najavama, čini se kako neće sve njegove značajke biti dostupne svim vlasnicima uređaja s Androidom.

Naime, proizvođači kao što su Samsung, Xiaomi, LG, OnePlus i drugi neće morati u svoja izdanja uvrstiti nove postavke za upravljanje uređajem, značajku razgovora u obavijestima ili podršku za pohranu dokumenata poput vozačkih dozvola na uređaju.

Nije, naravno, riječ o glavnim, pa ni najvažnijim značajkama novog izdanja Androida, ali će biti zanimljivo vidjeti što će sve Google postaviti kao obvezno za prihvaćanje izdanja 11, a što će ostati neobvezno.

Recimo, među neobveznim značajkama mogla bi biti ona koja - kad pritisnete tipku za uključivanje na pametnom telefonu Pixel - daje pristup značajkama za upravljanje pametnim domom.

Moguće je, doduše, kako će ju drugi proizvođači drukčije implementirati kako bi ju bolje prilagodili svojim uređajima i servisima. U tome bi mogao prednjačiti Samsung, koji ima poveći portfelj pametnih uređaja za kućanstvo i pametne kućne mreže.

Trebat ćemo pričekati službeno predstavljanje Androida 11 kako bismo vidjeli što će sve biti prihvaćeno i dostupno. Zasad se čini kako će puno izdanje Androida 11 biti sigurno dostupno samo na seriji Pixel, piše Tech Advisor.