odgođeno predstavljanje

Google uzbuđen zbog Androida 11, no 'trenutno nije vrijeme za proslavu'

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 01.06.2020 12:40
  • Objavljeno 01.06.2020 u 12:40
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Tehnološki div jednostavno je zaključio da ljudima u SAD-u u ovom trenutku nije baš previše stalo do noviteta vezanih uz mobilne operativne sustave

Google je 3. lipnja planirao predstaviti značajke nadolazećeg Androida 11, no čini se da se predomislio. Tehnološka kompanja je na Twitteru objavila da je 'jako uzbuđena oko novog Androida 11, no trenutno nije vrijeme za proslavu'. Google kaže da ćemo o novom Androidu 11 saznati više uskoro, no nije navela točan datum.

Premda Google nije nigdje napisao, razlog za odgodu događaja je prilično jasan. Objava dolazi uoči prosvjeta diljem SAD-a. Prosvjeda koji su, podsjećamo, reakcija na ubojstvo Georgea Floyda iz Minnesote. Protesti su se brzo proširili diljem SAD-a, no za sobom su poveli i velik broj manje pohvalnih stvari poput uništenja, pljačke i nasilja.

Podsjetimo, okrug Bay, područje na kojem se nalazi Googleovo sjedište ujedno je i jedno od žarišta nereda.

Gledano s praktične strane, Google je shvatio da je malo ljudi zainteresirano za novu verziju Androida, dok je s ljudske cijeli potez jednostavno 'ispravna stvar za učiniti', komentirao je The Verge.