TEHNO ALTERNATIVA

Ne radi vam Google Maps? Probajte ovo!

07.06.2017 u 09:26

Bionic
Reading

Iako je riječ o najpopularnijem i najraširenijem sustavu navigacije, Google Maps nije baš savršeno 'sjeo' mnogim korisnicima. Ako spadate među njih, donosimo vam nekoliko jednostavnih alternativa koje bi vas mogle oduševiti

1. Bing Maps

Bing Maps je sjajna aplikacija za mape koja ima nekoliko vrlo korisnih opcija. Donedavno se, naime, zvala MapBlast.com, no Microsoft ju je 2002. kupio i integrirao u MSN Maps and Directions i Microsoft MapPoint. Uglavnom, danas ovu aplikaciju zovemo Bing Maps i otvoreno priznajemo - riječ je vrlo korisnom alatu. 

Bing Maps nudi navođenje za vožnju, javni prijevoz ili hodanje u miljama ili kilometrima. Moguće je podesiti opcije kako bi se lakše izbjegle naplate cestarine te put organizirao na najbolji mogući način. Tijekom puta je, naravno, moguće dodavati stajališta i mjesta koja planirate posjetiti.

Općenite informacije o gradu kojeg mislite posjetiti dobit ćete kada lokaciju upišete u pretragu. 

2. Here.com

Here Technologies postoji već trideset godina. Njihovi proizvodi za vozila i transport samo su dio šire ponude koja uključuje transport, zdravstvo i menadžment imovine.

Here.Wego Izvor: Društvene mreže / Autor: Here Technologies

Da biste pristupili online mapi, posjetite Here.com i kliknite na Wego.Here.com iz navigacije na vrhu stranice. Od tamo možete vidjeti uputstva za vožnju, informacije o prometu i poslovne lokacije. Za navođenje u prometu možete izabrati niz alternativnih ruta koje uključuju javni prijevoz, hodanje ili bicikl. Kao i kod ostalih aplikacija za mape, ovdje možete pronaći smijernice u pisanom obliku koje su raširene po cijeloj mapi.

Tako možete tražiti bankomate, restorane, benzinske crpke, hotele i tako dalje. Opcija za promet jako je korisna ako ste na putu. Možete točno vidjeti koji dio rute trenutno ima gužvu, a sve poteškoće u prometu imaju svoju točnu lokaciju, brzinu kretanja, kao i vremensku odgodu koju uzrokuju. Ako izaberete opciju 'Places', moći ćete vidjeti atrakcije, turneje, zabavne parkove i druge lokalne zanimljivosti. Nakon što izaberete lokaciju, vidjet ćete koliko do nje imate autom, kako do nje stići ili izbaciti QR kod koji možete pročitati svojim mobitelom.

Ukratko - ako tražite online navigaciju koja vam pomaže pri snalaženju i pomaže pri pronalaženju interesantnih lokacija, bacite pogled na Here.com.

Android/iOS

3. Waze

Waze je jako dobar izbor ako želite kombinaciju online mapa i mobilnog servisa. Kompanija je osnovana kasnih dvijetisućitih, nakon što ih se domogao Google. U ovom se trenu opravdano pitate koji vrag onda ovo radi u listi aplikacija koje su alternative Google Mapsima.

Kratki odgovor glasi: Waze nudi jedinstvenu uslugu. Ovdje je riječ o aplikaciji koja u sebi ima puno više od prometa, mapa i GPS-a. On zajednici korisnika nudi mogućnost prijavljivanja nezgoda koje su se desile na njihovom putu prema odredištu.

Kako biste pristupili online servisu, posjetite Waze i kliknite na 'Live Map'. Čim uđete u mapu moći ćete početi uređivati vlastite lokacije. Nakon što upišete polazište i odredište, vidjet ćete niz puteva kojima do lokacije možete doći. Za putovanje u velikim gradovima, lako možete kliknuti 'Check routes for a different time' (provjeri puteve za drugo vrijeme). Izaberite kada želite putovati pomoću izbornika i preuzmite ažurirane opcije za vašu rutu.

Waze Izvor: Društvene mreže / Autor: Waze

Ok, možda nećete dobiti popis svih dućana mješovitom robom koje se nalaze na vašem putu, no moći ćete od točke A do točke B stići brzo i bez zastoja. Ono što Waze zbilja čini jakom altenativom Google Mapsu je fantastična mobilna aplikacija koja nudi navigaciju, dojave zastoja i nezgoda koje radi zajednica, te što je najzanimljivije, asistenciju pri kupnji goriva.

Android/iOS