PROPALI PLANOVI

Naughty Dog prekida razvoj na 'The Last of Us' igri za više igrača

15.12.2023 u 12:39

Bionic
Reading

Proizvođač igara za PlayStation više će se fokusirati na pričom bogate igre za jednog igrača

Naughty Dog je u četvrtak objavio da je otkazao igru za više igrača smještenu u svemir The Last of Us. Studio navodi da je bio u pretprodukciji The Last of Us Online čak i dok je radio na The Last of Us Part II. 'Bili smo oduševljeni smjerom u kojem smo krenuli', stoji u objavi na blogu.

Međutim, 'kako bismo izdali i podržali The Last of Us Online, morali bismo staviti sve svoje studijske resurse u podržavanje sadržaja nakon lansiranja u godinama koje dolaze, ozbiljno utječući na razvoj budućih igara za jednog igrača', kaže Naughty Dog. 'Dakle, imali smo dva puta pred sobom: postati isključivo live servisni studio za igre ili nastaviti fokusirati se na narativne igre za jednog igrača koje su definirale nasljeđe Naughty Doga.'

Jasno, Naughty Dog bira drugi put - također kaže da ima 'više od jednog' velikog novog naslova za jednog igrača u izradi.

Čini se da je razvoj Last of Us Online već bio u problemima, jer je Naughty Dog najavio odgodu igre u svibnju, nedugo nakon što je Bloomberg izvijestio da Sony ponovno procjenjuje smjer igre. U toj istoj najavi odgode, Naughty Dog je također otkrio da radi na 'potpuno novom iskustvu za jednog igrača'. U Kotakuovom listopadskom izvješću o tome da je Naughty Dog otpustio neke developere, publikacija je rekla da je The Last of Us' Online 'uglavnom na ledu.'

Otkazivanje The Last of Us Online doprinosi Sonyjevom širem odbijanju njegovih ambicija pružanja usluga uživo. Umjesto izdavanja 12 servisnih igara uživo do ožujka 2026., sada planira izdati samo šest.

Naughty Dogov The Last of Us Part II Remastered bit će objavljen 19. siječnja 2024. Druga sezona hit HBO-ove serije trebala bi debitirati 2025., piše Engadget.